Mos Nicolae s-a oprit la targul de cadouri de la Viena

Ultima actualizare: 18-07-2012 18:12

Orasul Targurilor de Craciun a imbracat deja straie de sarbatoare si e gata sa-si primeasca si in acest an turistii.

Romanii s-au grabit sa fie printre primii vizitatori care au ajuns in pietele special amenajate din capitala Austriei. Nu au mai cumparat insa la fel de multe lucruri ca in anii trecuti.

Inca de la jumatatea lunii noiembrie, Viena a intrat in atmosfera sarbatorilor. In parcul Primariei, te intampina o atmosfera de basm. In 2008, comerciantii prezenti la targ au mizat mai mult pe calitate decat pe cantitate.

Desi mai scumpe, sunt preferate produsele unicat, de la candele gigant, 15 euro bucata, pana la brazi stilizati, gata impodobiti, care costa 200 de euro. In vremurile noastre, nici macar globurile nu mai sunt simple obiecte de decor.

Cele mai ieftine globulete, facute din plastic sau hartie, costa trei euro. Pentru turta dulce, martipan, jeleu si bomboane fine, de casa, bugetul de sarbatori pierde cateva zeci de euro. Negustorii se plang totusi ca le-au scazut cu 20% vanzarile fata de anii trecuti, pentru ca nu mai vin foarte multi turisti.

Romanii sunt insa nelipsiti de la Targul din Viena. Sunt pe locul trei, dupa sarbi si rusi, la capitolul vizitatori.

In Bucuresti, 170 de mesteri au participat la Targul de Sfantul Nicolae de la Muzeul Taranului Roman, unde a fost deschisa vineri o expozitie cu vanzare de daruri tradionale romanesti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO