Monitorul Oficial al Rusiei a publicat un articol despre cyborgi de lupta. Autor: vicepremierul Rogozin

21-03-2014 15:20
Sursa: Rossiskaia Gazeta


Vladimir Putin terminator

In plina criza din Ucraina, oficialii rusi nu duc lipsa de imaginatie cand e vorba de amenintari nu foarte subtile la adresa Occidentului. De pilda, vicepremierul Dimitri Rogozin vorbeste despre cyborgii de razboi ai Rusiei.

Poate suna SF, dar un articol cu titlul “Cyborgii raspund la chemarea patriei” scris de unul dintre primii oameni in stat a aparut in Monitorul Oficial al Rusiei, “Rosiiskaia Gazeta”. Autorul este viceprim-ministrul Dimitri Rogozin, fost ambasador la NATO si responsabil de industria de aparare ruseasca. Iar publicarea in Monitorul Oficial nu e complet bizara, deoarece Rossiskaia Gazeta are si o sectiune editoriala.

 

 

Cyborgii apara Rusia”, isi prezinta Rogozin articolul pe Twitter, fara a exagera prea mult. Inaltul demnitar rus incepe prin a ironiza “Big Dog”, robotul cu 4 picioare construit acum cativa ani de o companie americana cu sprijinul armatei si al NASA. Pe scurt, Rogozin spune ca daca americanii au facut un catel robotic de lupta, rusii construiesc direct un soldat robotic. El promite “soldati la comanda terminatorilor” si spune ca “in echipamentul de lupta al ostasilor va intra si un sistem inteligent de control al armelor si robotilor”. 

Vicepremierul rus responsabil cu industria de aparare promite ca intr-un an de zile “va incepe testarea unui android capabil sa conduca un automobil si sa traga cu o mitraliera”. Rogozin spune si ca, “in viitorul apropiat cercetatorii militari rusi vor incepe sa lucreze la o platforma robotica cu aspect antropomorf”, care va fi controlata de la distanta de un operator. Androidul rusesc va fi un “avatar”, afirma Rogozin, care conchide ca “o asemenea tehnologie nu exista acum nicaieri in lume”. Rogozin ilustreaza cu imaginea de mai sus, robotul SAR401, prezentat de Rusia in noiembrie 2013 si care ar urma sa fie folosit in explorarea spatiului.

Dimitri Rogozin (foto) are pregatire in jurnalism, economie si filosofie, dar este si presedintele Comisiei de Indutrie Militara din Guvernul Federatiei Ruse. Tatal sau a fost general si, pana in 1989, numarul 2 in conducerea industriei de armament a URSS. Rogozin s-a impus ca politician nationalist, considerat de unii chiar de extrema dreapta, dar si ca unul dintre sustinatorii lui Vladimir Putin. El se afla pe lista oficialilor rusi supusi sanctiunilor americane. 

Sursa: Rossiskaia Gazeta,

VIDEO PROTVPLUS.RO