Momente de panică la Geneva. Un sirian și-a dat foc în fața sediului ONU

Ultima actualizare: 23-10-2019 14:03
spital
iStock

Un kurd sirian în vârstă de aproximativ 30 de ani şi-a dat foc miercuri în faţa sediului agenţiei ONU pentru refugiaţi de la Geneva, fiind transportat de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri, a informat poliţia locală.

Bărbatul, care locuieşte în Germania, a fost transportat de urgenţă cu elicopterul la unitatea pentru arşi a spitalului universitar din Lausanne, unde primeşte îngrijiri, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Geneva, Silvain Guillaume-Gentil, relatează Agerpres.

„Dată fiind starea în care se află, este imposibil să-l întrebăm despre motivul său, dar ne imaginăm că este vorba despre situaţia politică”, a indicat ea.

Gestul bărbatului survine în contextul ofensivei declanşate de Turcia în nordul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a Poporului (YPG).

„Suntem întristaţi şi şocaţi de incidentul de autoincendiere care s-a întâmplat în faţa sediului nostru din Geneva în această dimineaţă”, a declarat Andrej Mahecic, purtător de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Bărbatul şi-a dat foc şi apoi a încercat să intre în clădirea agenţiei, însă personalul de securitate şi cel medical au intervenit, iar flăcările au fost stinse, a precizat Mahecic.

Sediul UNHCR se află vizavi de un adăpost pentru solicitanţi de azil, printre care se află şi kurzi sirieni.

„Am văzut flăcările, agenţii de securitate din clădire au venit, iar după câteva minute, poliţia şi ambulanţa. Sunt sirieni aici (în centru), dar nu pot confirma că (bărbatul) locuia aici”, a declarat un angajat pentru Reuters.

Un martor ocular de la centrul pentru solicitanţi de azil l-a descris pe bărbat drept „o imensă flacără umană”. 'Mă îndoiesc că ar putea supravieţui după aşa ceva, a adăugat martorul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO