Greșeala făcută de ONU care a umplut Coreea de Nord de genți de lux. Cât costă la Phenian

Dată publicare: 09-10-2019 10:54
Dată actualizare: 09-10-2019 10:56


Genți de lux

Bogații din Coreea de Nord nu sunt afectaţi de restricțiile impuse de ONU și se bucură de obiecte de lux de la marile case de modă.

Consiliul de Securitate al ONU a impus sancțiuni Coreei de Nord care includ și restricții pentru bunurile de lux, însă Organizația Națiunilor Unite nu a specificat clar că este vorba și despre gențile de lux.

Elitelei din capitala Phenian au profitat din plin de această portiță și au început să aducă în țară genți de la marile case de modă, potrivit Daily NK.

"Magazinele din Phenian sunt pline cu genți de înaltă calitate, pentru bărbați și femei. Unii dintre bogați merg și își iau genți scumpe, pentru a-și etala averea", a declarat o sursă pentru Daily NK.

Gențile de lux ajung în Coreea de Nord fie importate de comercianții privilegiați, care fac profituri uriașe de pe urma lor, fie sunt aduse de vizitoatori străini.

Când elitele de la Phenian se plictisesc de gențile de lux, acestea ajung în piețele din provincie.

"Femeile din provincie cărora le plac obiectele de lux vor încerca să își cumpere cel puțin o geantă scumpă, chiar dacă asta înseamnă că vor mânca mai puțin și vor avea mai puțini bani", a mai declarat aceeași sursă.

Achiziția de obiecte de lux este însă împotriva ideologiei de stat, iar guvernul de la Phenian a criticat în dese rânduri
stilul de viață al elitelor nord-coreene, pe care îl consideră "vulgar".

Pe de altă parte, cetățenii obișnuiți din Coreea de Nord, care abia reușesc să câștige echivalentul a 11 dolari pe lună, sunt nemulțumiți de obiceiurile clasei privilegiate.

"Unii dintre bogați își cumpără genți care costă cât peste 100 de kg de orez, într-un mod dizgrațios", a mai precizat sursa Daily NK.

Cu toate acestea, guvernul nu a interzis comercializarea bunurilor de lux, care se găsesc în Kwangbok Area Supermarket, primul supermarket din Coreea de nord și alte magazine din țară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily North Korea


VIDEO PROTVPLUS.RO