Moartea lui Jamal Khashoggi. Trei mari puteri europene îi cer „clarificări” Arabiei Saudite


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 21 Octombrie 2018 21:12
Categorie: Stiri externe
Jamal Khashoggi, arabia saudita, asasinat,

Autoritățile franceze, germane și britanice cer Arabiei Saudite să vină cu dovezi „credibile” privind modul în care a murit jurnalistul Jamal Khashoggi.

 

„Nimic nu poate justifica acest asasinat şi îl condamnăm în cei mai fermi termeni cu putinţă. Există o nevoie urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat... dincolo de ipotezele care au fost vehiculate până acum în cadrul anchetei saudite, care trebuie susţinută cu fapte pentru a putea fi considerată credibilă", au precizat reprezentanții celor trei țări, într-o declarație comună, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Cele trei ţări au subliniat că este nevoie de mai multe eforturi şi şi-au exprimat speranţa că se va afla adevărul, iar cei responsabili vor plăti pentru delictele comise.

După ce timp de două săptămâni a negat orice fel de implicare în dispariţia lui Khashoggi, Arabia Saudită a anunţat sâmbătă că jurnalistul a murit în urma unei bătăi cu pumnii care a avut loc în incinta consulatului saudit din Istanbul. La scurt timp după aceea, o altă oficialitate saudită a spus că Khashoggi ar fi murit sufocat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO