"Moartea gri", un nou drog extrem de periculos care poate ucide dintr-o doza. Autoritatile sunt in alerta


Ultimul update: Vineri 12 Mai 2017 00:02
Data publicarii: Marti 09 Mai 2017 15:50
Categorie: Stiri externe
drog

Un nou drog supranumit de catre autoritati "moartea gri", care este periculos chiar si la atingerea lui cu mainile acoperite, este sub observatie dupa mai multe decese relationate cu drogurile in Georgia, Alabama si Ohio.

Politistii sustin ca mixtura de heroina, fentanil si carfentanil, folosit in tranchilizantele pentru elefanti, dar si un compus sintetic numit U-47700, poate omori consumatorii dintr-o singura doza. Peste 50 de persoane au murit in ultimele 3 luni in statele Georgia, Alabama si Ohio, iar anchetatorii suspecteaza ca decesele au legatura cu acest nou drog.

"Acest drog este una dintre cele mai periculoase combinatii de substante pe care am vazut-o in ultimii 20 de ani," a spus Deneen Kilcrease, manager al sectiei de chimie de la Biroul de Investigatii din Georgia, celor de la The Associated Press, scrie foxnews.com.

Consumatorii isi pot injecta, inghite, fuma sau inspira pe nas drogul, care variaza in functie de consistenta si arata sub forma unui amestec de ciment, care poate fi cumparat de pe strazi cu numai 10$, conform Forbes.

 

Sursa: Fox News

Tags: drog, moartea gri,

VIDEO PROTVPLUS.RO