Ministrul de Externe Iurie Leanca este noul premier interimar al Republicii Moldova


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2013 06:58
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2013 07:38
Categorie: Stiri externe
Iurie Leanca

Ministrul moldovean de Externe Iurie Leanca este noul premier interimar al tarii, a anuntat marti un purtator de cuvant al presedintelui.

Leanca s-a intalnit marti cu presedintele Nicolae Timofti. El nu a putut sa spuna daca decizia sefului statului l-a surprins.

Anuntul privind desemnarea sa ca premier interimar a avut loc dupa ora locala 17.00 si a fost facut de un purtator de cuvant al presedintelui, Vlad Turcanu. Acesta a mai declarat ca Timofti apreciaza ca nu a gresit desemnandu-l pe Filat pentru functia de premier.

Cu doua ore inainte de anuntul presedintiei, Filat declara ca Timofti urmeaza sa desemneze un premier interimar joi. Timofti declara marti la pranz ca nu este suficient de documentat sa raspunda la intrebari.

Dupa aceasta declaratie, liderul PLDM Vlad Filat a efectuat o vizita la resedinta sefului statului, unde a venit la bordul unei Skoda Superb fara numere guvernamentale si nu cu un vehicul marca Mercedes S Classe cu escorta si girofar, asa cum se deplasa anterior.

Contactat de ProTV Chisinau, seful Serviciului de Paza si Protectie de Stat Igor Bodorin a declarat ca Filat a solicitat marti sa nu fie insotit de ofiteri de paza si masini. Daca acesta va fi cazul si in zilele urmatoare se va conveni ulterior, a adaugat Bodorin.

Dupa o ora, Filat a parasit resedinta presedintiei, fara sa faca declaratii de presa.

Curtea Constitutionala din R.Moldova a decis luni ca decretul presedintelui privind nominalizarea lui Vlad Filat in functia de premier este neconstitutional deoarece Guvernul a fost demis prin motiune de cenzura, pentru suspiciune de coruptie si este in imposibilitatea de a-si exercita mandatul.

Sursa: Mediafax Pro TV Chisinau

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, si-a prezentat demisia
Premierul moldovean Vlad Filat a facut o baie de multime dupa ce a fost demis
Scandal mare la Chisinau. Oficiali de rang inalt au fost interceptati intr-un caz de coruptie. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO