Milioane de bancnote tipărite cu o greșeală. Eroarea descoperită cu o lupă, după 6 luni

09-05-2019 12:50

Bancnotele de 50 de dolari australieni, tipărite recent, conțin a jenantă greșeală de scriere, relatează BBC. 

Banca Centrală a Australiei (BCA) a scris un cuvânt greșit pe milioane de bancnote de 50 de dolari. Este vorba de "responsibility" (n.r. responsabilitate) scris greșit fără un ”i” - "responsibilty”. Mai multe imagini, găsiți în galeria foto din acest articol!

BCA a confirmat greșeala și a anunțat că aceasta va fi reparată la viitoarea tipărire de bancnote. Între timp 46 de milioane din noile bancnote au ajuns în circulație.

Bancnotele pe care apare Edith Cowan, prima femeie membru al parlamentului australian, au fost puse în circulație la finalul anului trecut. Dar a fost nevoie de 6 luni pentru ca cineva să observe greșeala cu o lupă.

Eroarea apare într-un citat al lui Edith Cowan, scris cu litere foarte mici. ”Este o mare responsabilitate să fiu singura femeie aici și vreau să evidențiez necesitatea ca și alte femei să ajungă aici” este citatul unde s-a strecurat gafa.

Bancnota de 50 de dolari australieni este una dintre cele mai utilizate, fiind foarte des eliberată de bancomate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO