Mii de cadavre de canguri și urși koala, filmate pe o șosea din Australia | VIDEO


Ultimul update: Luni 06 Ianuarie 2020 18:22
Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020 18:06
Categorie: Stiri externe
Australia

Imagini terifiante cu mii de dacavre de canguri și urși koala au fost filmate pe o șosea din statul australian New South Wales.

Cadavrele de canguri și urși koala sunt împrăștiate pe un câmp din apropierea șoselei. 

Sute de incendii de vegetaţie din estul şi sudul Australiei fac, în continuare, ravagii în rândul populaţiilor native de animale sălbatice, care fie au murit, fie sunt intens afectate de pierderea habitatului, sete şi foame, relatează luni agenţia DPA.

 

În ultimele zile, imagini devenite virale în care pot fi văzuţi koala însetaţi şi epuizaţi care beau apă din sticle oferite de ciclişti sau de şoferi au generat un interes imens la nivel mondial cu privire la impactul incendiilor de vegetaţie din Australia asupra animalelor sălbatice.

''Cei mai afectaţi sunt cei pe care îi vedeţi stând pe pământ, ghemuiţi'', a declarat John Grant, purtător de cuvânt al organizaţiei Wildlife Information Rescue & Education Service (WIRES). ''Nu se vor reface deoarece au inhalat atât de mult aer fierbinte şi fum. Nu sunt morţi, dar nu vor supravieţui'', a spus el.

Până în prezent, o suprafaţă de peste 7 milioane de hectare, cât suprafaţa Cehiei, a fost mistuită de flăcări de la debutului sezonului incendiilor, în luna septembrie.

Peste 800 de milioane de animale native au fost afectate sau au murit din cauza flăcărilor din Noul Wales de Sud (NSW), statul cel mai grav afectat unde circa 5 milioane de hectare de teren au ars, potrivit profesorului Chris Dickman, ecologist la Universitatea din Sydney.

În Victoria, unde peste 1 milion de hectare de teren au fost mistuite de flăcări, ''se estimează că până la 500 de milioane de animale, inclusiv specii aflate pe cale de dispariţie, au pierit deja în urma incendiilor'', a declarat reporterilor Jenny Gray, director executiv în cadrul Zoos Victoria.

Sue Ashton, director în cadrul singurului spital de koala din ţară, în Port Macquarie, a estimat că zeci de mii de koala au pierit din cauza incendiilor de vegetaţie. ''Numai în zona noastră, sute de koala au murit. Într-o zonă mică unde studiem populaţia de mult timp, 350 - sau două treimi din populaţie - au pierit'', a declarat Ashton luni pentru DPA. ''Există zeci de habitate în toată ţara în care trăieşte o populaţie mică de koala, iar mulţi dintre aceştia au fost incineraţi şi transformaţi în cenuşă'', a precizat ea.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33