Mexic: zboruri anulate din cauza eruptiei vulcanului Popocatepetl. FOTO

Ultima actualizare: 08-07-2013 06:45
Popocatepetl

Cel putin 47 de zboruri operate de patru companii aeriene americane au fost anulate joi in capitala Mexicului, din cauza emisiilor de cenusa ale vulcanului Popocatepetl.

American Airlines, US Airways, Delta si Alaska Airlines "au luat decizia de a nu opera zboruri din si spre Mexico", a declarat Jorge Andres Gomez, purtatorul de cuvant al autoritatilor aeroportuare pentru canalul de televiziune Milenio.

Aeroportul nu a fost inchis, iar operarea de zboruri nu a fost restrictionata, insa cele patru companii americane au luat aceste masuri de precautie ca urmare a intensificarii activitatii vulcanice si a emisiilor de cenusa.

De asemenea, aeroportul Toluca, situat la 68 de kilometri distanta de capitala a anuntat joi seara ca o companie americana de tip low cost, Spirit Airlines, si-a anulat pentru o zi toate zborurile spre Fort Lauderdale si Dallas, din acelasi motiv.

Celelalte companii nu si-au modificat programul de zbor, in afara de Aeromexico, ce si-a intrerupt zborurile timp de o jumatate de ora.

"Cenusa exista, dar este foarte fina si nu are nici un impact asupra operatiunilor si nu afecteaza echipamentul. In orice caz, decizia lor nu poate fi criticata, ele (companiile) au dreptul sa procedeze cum vor", a declarat un oficial al serviciului de presa.

Vulcanul Popocatepetl, al doilea cel mai inalt munte din Mexic, avand o altitudine de 5.452 de metri, a cunoscut o intensificare a activitatii incepand din mai 2013. Initial, autoritatile au emis cod galben pentru 27 de zile, al treilea nivel de alerta, care precede masurile de evacuare a populatiei, dar pe 7 iunie a fost anuntata o scadere la nivelul doi de alerta.

Autoritatile federale si locale, reunite joi, au decis sa mentina nivelul de alerta, a declarat ministrul de Interne din Mexic.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO