Medvedev l-a demis pe primarul Moscovei, care conducea orasul din 1992

Ultima actualizare: 13-08-2012 09:22
Vladimir Putin si Iuri Lujkov

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat marti decretul prin care il demite din functie pe primarul Moscovei, Iuri Lujkov. Conform CNN, administratia de la Kremlin a anuntat ca a luat aceasta decizie deoarece nu mai are incredere in fostul edil.

Iuri Lujkov a condus capitala Rusiei timp de aproape 20 de ani.

Acum, caderea sa de la conducerea orasului a fost aproape fulgeratoare, din cauza conducerii de la Kremlin, care l-a inlocuit imediat cu Vladimir Resin, adjunctul lui Lujkov.

In ultimele saptamani, fostul primar a fost tinta unui atac violent de presa, dupa cum noteaza si jurnalistii de la CNN.

Cea mai grava acuzatie a fost cea de coruptie. Unele ziare au scris ca primarul a redirectionat anumite fonduri catre firmele sotie sale, considerata a fi cea mai bogata femeie din Rusia.

El a mai fost de asemenea criticat pentru traficul auto ingrozitor din capitala rusa, precum si pentru ca a fost plecat in concediu exact in perioada incendiilor care au sufocat cu fum locuitorii orasului.

In schimb, fostul primar sustine ca inlaturarea sa de la conducerea Moscovei reprezinta o decizie politica.

De altfel, conform agentiei Itar-Tass, Iuri Lujkov a demisionat astazi din partidul Rusia Unita.

Aceasta formatiune politica este condusa de Vladimir Putin si este partidul majoritar care domina toate instantele puterii in Rusia.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO