Masacru. Peste 50 de civili, dintre care 13 copii, ucisi in bombardamentele din centrul Siriei

Siria

Peste 50 de civili, dintre care 13 copii, au fost ucisi vineri, iar altii 100 au fost raniti in urma bombardamentelor fortelor guvernamentale asupra orasului Houla din centrul Siriei.

"Peste 50 de persoane au fost ucise, printre care si 13 copii, si peste 100 au fost ranite in bombardamentele asupra orasului Houla din provincia Homs", a declarat liderul Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahmane, temandu-se ca numarul victimelor ar putea creste.

"Este un veritabil masacru care are loc in timp ce obsevatorii ONU mentin tacerea", a denuntat liderul OSDO intr-o convorbire telefonica cu AFP.

"Se vorbeste despre bombardamente de dupa-amiaza si niciunul dintre observatorii din Homs nu a reactionat", a adaugat acesta intrebandu-se despre rolul observatorilor aflati in Siria din aprilie pentru a supraveghea un acord de incetare a focului incalcat de la anuntarea sa la 12 aprilie.

Consiliul National Sirian (CNS), principala coalitie a opozitiei siriene, a cerut sambata Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite sa convoace o reuniune de urgenta dupa masacrul civililor de la Houla, in apropiere de Homs, soldat vineri cu 110 morti, un bilant dublu fata de cel dat de OSDO.

Citește și
Anders Fogh Rasmussen
Anders Fogh Rasmussen: NATO nu "intentioneaza sa intervina in Siria"
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie

"Astazi la Houla, un sat in apropiere de Homs, peste 110 persoane au fost ucise, dintre care jumatate erau copii, de fortele regimului sirian. Anumite victime au fost atinse de bombardamentele artileriei iar altele, printre care familii intregi, au fost masacrate", declara Bassma Kosmani, responsabil cu relatiile externe pentru CNS.

De asemenea, pentru prima data de la inceputul revoltei in Siria, blindate ale armatei au intrat vineri pe strazile din Alep, al doilea oras al tarii si teatrul in ultimele saptamani al unor manifestatii impotriva regimului de o amploare fara precedent.

Masinile blindate circulau mai ales in cartierele Kalasse si Bustane al-Kast unde mii de persoane participau la inmormantarea unui tanar impuscat vineri, conform OSDO.

"Traiasca Siria! Jos cu Assad!", scandau manifestantii ce participau la funeralii, in timp ce zeci de mii de persoane se aflau inca in strada pentru a cere inlaturarea regimului.

"Este vorba de cele mai importante manifestatii de la Alep" dupa inceputul revoltei in martie 2011, a notat Rami Abdel Rahmane. "Acestea sunt manifestatii fara precedent si masive deoarece Alep s-a pastrat deoparte in primul an al revoltei"

Articol recomandat de sport.ro
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Citește și...
Crime impotriva umanitatii in Siria:Barbat batut si
Crime impotriva umanitatii in Siria:Barbat batut si "obligat sa-si linga propriul sange de pe podea"

Organizatia de aparare a drepturilor omului Amnesty International a acuzat regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad de torturarea si uciderea unor detinuti si manifestanti pasnici, acte ce pot constitui crime impotriva umanitatii, transmite AFP.

Anders Fogh Rasmussen: NATO nu
Anders Fogh Rasmussen: NATO nu "intentioneaza sa intervina in Siria"

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat ca Alianta nu "intentioneaza sa intervina in Siria" pentru a pune capat violentelor.

Noua strategie NATO: Unda verde pentru retragerea din Afganistan, rosie pentru interventia in Siria
Noua strategie NATO: Unda verde pentru retragerea din Afganistan, rosie pentru interventia in Siria

Strategia retragerii NATO din Afganistan pana la sfarsitul lui 2014 este pe "drumul cel bun" si face obiectul unei sustineri internationale, a declarat duminica presedintele Barack Obama, care a avertizat totodata cu privire la zilele dificile care raman de infruntat, relateaza AFP.

Recomandări
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie

Țara pădurilor pierdute, partea a III-a. Ca să extindă suprafața împădurită de pe teritoriul României, Ministerul Mediului a finanțat cu sute de milioane de lei plantarea a sute de păduri pe terenuri degradate.  

BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)

Biroul Electoral Central (BEC) a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale.

Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia.
Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia. "Înseamnă că are o viziune diferită"

Candidatul independent la președinție, Mircea Geoană, și-a lansat, duminică, programul politic și a vorbit despre planurile și speranțele pentru țară. A răspuns și acuzațiilor despre legăturile, cu Rusia.