Mărturii din vacanța de groază din Grecia: "Lucruri în aer, toţi erau loviţi de obiecte"


Ultimul update: Vineri 12 Iulie 2019 17:57
Data publicarii: Vineri 12 Iulie 2019 12:47
Categorie: Stiri externe

Staţiunile din Grecia, răvăşite de furtună, îşi revin încet-încet, însă turiştii şi localnicii sunt încă marcaţi de dezastrul prin care au trecut.

Dacă, în mod normal, odată cu lăsarea serii turiștii animau și colorau fiecare colțișor din stațiunea Nea Plagia, joi seară totul era pustiu.

Vijelia puternică a lăsat în urmă un peisaj dezolant - copaci smulși din rădăcină, stâlpi de electricitate prăbușiți și străzi întunecate.

Ca după asediu. Aşa arăta aseară staţiunea Nea Plagia după furtuna care a măturat cu o forță impresionantă zone întinse din Halkidiki. Copacii au fost pur şi simplu smulşi din rădăcină, iar stâlpii de electricitate s-au prăbuşit la pământ.

Joi seară, din loc în loc, grupuri mici de turişti, încă în stare de şoc, şi-au făcut apariţia pe străzi şi au încercat să-şi lumineze calea cu telefoane mobile sau cu lanterne. Doar câteva magazine care au generator electric şi-au deschis uşile pentru clienţi.

"În Nea Plagia curentul electric a fost restabilit abia după 24 de ore de la furtuna violentă care a lovit această zonă", a transmis Cosmin Stan, corespondentul Știrilor Pro TV.

Între timp, localnicii încearcă să îşi revină după coşmarul trăit şi să repare stricăciunile provocate de natura dezlănţuită. Pe lumină, peisajul lăsat în urmă este dezolant - pomi secerați, şezlonguri aruncate de vântul turbat şi grămezi de gunoaie.

Martori: "A început într-o secundă. Eram pe stradă, dar mulţumită lui Dumnezeu, eram în faţa apartamentului şi am intrat. A început într-o secundă. Ne uităm de pe balcon şi afară era dezastru. Suntem încă confuzi. Cum este posibil ca nimeni să nu fi prezis o asemenea futună?!"

Martori: "În timpul furtunii nu vedeai nimic, pentru că toate lucrurile erau în aer, toţi erau loviţi de obiecte. Ştim că 108 oameni au ajuns la spital. Ştim despre femeia din România şi copilulul ei. Toată taverna a căzut. Erau mulţi oameni acolo, dar doar doi au murit. A fost o tragedie."

După două zile de la vijelia nimicitoare, lucrurile sunt departe de a reveni la nornal. Oamenii sunt în continuare șocați de ceea ce s-a întâmplat.

Se lucrează intens pentru că oamenii încearcă să degajeze zona afectată de furtună. Plaja, pe o porțiune de câteva sute de metri, este pustie acum. Până joi, zona era populată de numeroși turiști, aici erau șezlonguri și scaune.

Turiștii spun că sunt șocați fiindcă nimeni nu primit un avertisment că vine această vijelie.

Din păcate, furtuna a făcut şi victime. Potrivit unui bilanţ provizoriu de joi, şapte oameni au murit şi 22 de persoane se afla în spital, în grijă medicilor - o femeie fiind în stare critică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

MAE: Trupurile celor două persoane decedate în Grecia vor fi repatriate
MAE: Trupurile celor două persoane decedate în Grecia vor fi repatriate
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ivanka Trump
Ivanka Trump l-a felicitat pe Boris Johnson pentru că a devenit noul premier al „United Kingston”
Ce a făcut o tânără când a observat că iubitul ei ”se uită la o altă femeie” în avion. VIDEO
”Măcelarul din Beijing” a murit la 90 de ani. Presa chineză îl laudă pentru faptele sale
Calea Lactee ”a înghițit” o altă galaxie. Care a fost explicația astronomilor. FOTO
Incendiu într-un parc de distracţii. Un copil a murit şi mai mulţi au arsuri oribile
Descoperire macabră pe un șantier. Ce au găsit muncitorii sub o construcție
Donald Trump, la Casa Albă - 2
Trump șochează din nou: "De ce să ucidem 10 milioane de oameni? Nu ar fi corect"
Boris Johnson a fost desemnat viitorul premier al Marii Britanii
Ultima zi a Theresei May, la Downing Street. Cine îi va lua locul
Drama oamenilor din Venezuela: "Mi-e foame, aş vrea să mănânc ceva"
El Chapo a făcut apel la condamnarea sa pe viață. Cât ar putea dura procesul
Momentul în care șoferul unei camionete cu 273 kg de droguri lovește mașina de poliție parcată