Marturii ale ziaristilor polonezi, ajunsi cu o ora mai devreme la Smolensk

Ultima actualizare: 01-08-2012 02:17
Doliu in Polonia

Jurnalistii au calatorit cu o alta aeronava, pentru ca delegatia oficialilor era prea numeroasa. Asa se face ca au ajuns la Smolensk cu o ora inainte de producerea tragediei aviatice, relateaza Russia Today.

"Am aflat despre catastrofa cand eram la cimitirul din Katyn, asteptandu-l pe presedinte si delegatia. Am primit un telefon la trei minute dupa producerea accidentului. Nimanui nu-i venea sa creada", a declarat jurnalistul Victor Bator, unul dintre primii care au ajuns la locul accidentului.

"Ne-am indreptat direct catre aeroportul din Smolensk. Am ajuns la 20 de minute dupa accident, cand accesul nu era inca blocat. Ceea ce am vazut a fost intr-adevar devastator", povesteste jurnalistul polonez pentru televiziunea rusa.

Un alt jurnalist, Marcin Wojciechowski, adauga ca el si colegii lui ar fi trebuit sa fie, de asemenea, in avionul prezidential. "Am ajuns cu o ora mai devreme si ne-am dus direct la hotel, pentru a-l astepta pe presedinte si delegatia lui. Daca nu ar fi fost atat de multi oameni in delegate, am fi zburat impreuna cu presedintele", a explicat el.

"Am auzit ca avionul prezidential avea probleme. Am ajuns la aeroport si am aflat ca Tu-154 nu poate ateriza din cauza cetii dense. Avionul a fost sfatuit sa aterizeze la Minsk, iar delegatia sa vina la Katin cu masinile, dar pilotul a decis ca vor ateriza pe aeroportul militar din Smolensk. Avionul s-a prabusit pur si simplu", a adaugat el.

"Cand echipele de salvare au ajuns la locul accidentului si-au dat seama imediat ca nu mai are rost sa cheme ambulantele pentru ca toti membrii delegatei murisera", a precizat jurnalistul Wojciechowski.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO