Mark Zuckerberg, apel către guvernele mondiale pentru reglementarea internetului

01-04-2019 09:02


Mark Zuckerberg

Internetul are nevoie de noi reglementări pentru a combate propagarea discursului urii, pentru protejarea confidenţialităţii şi a informaţiilor, precum şi pentru a preveni amestecul în procesul electoral, a precizat duminică Mark Zuckerberg.

Într-un editorial publicat în Washington Post, Zuckerberg a spus că guvernele şi autorităţile de reglementare trebuie să joace ''un rol mai activ'', relatează Agerpres

"Tehnologia este o parte importantă din viaţa noastră, iar companii precum Facebook au responsabilităţi imense", a scris antreprenorul.

"În fiecare zi decidem care anume discurs este dăunător, ce anume constituie reclamă electorală şi cum să prevenim atacurile cibernetice elaborate.''

"Aceste lucruri sunt importante pentru a menţine siguranţa comunităţii noastre. Dacă ar fi să o luăm de la început, nu am cere companiilor să ia singure aceste decizii".

Potrivit lui Zuckerberg, sunt necesare reglementări în patru domenii: ''conţinut periculos, integritatea procesului electoral, confidenţialitatea şi portabilitatea datelor''.

Facebook a fost intens criticată luna aceasta după atentatele asupra două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, când atacatorul a transmis în direct pe reţeaua de socializare desfăşurarea evenimentelor.

Reţeaua a mai fost, de asemenea, dur criticată pentru că a permis propagandei ruse să posteze reclame în scopul influenţării alegerilor prezidenţiale din 2016 în SUA, precum şi în scandalul colectării datelor de către compania Cambridge Analytica.

Miercuri, gigantul de internet a spus că va interzice pe platformele sale conţinutul care promovează ''naţionalismul şi separatismul alb'', iar joi, a anunţat introducerea unor reguli mai stricte în ceea ce priveşte publicitatea înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai.

"Legiuitorii îmi spun deseori că deţinem prea multă putere asupra discursului şi, ca să fiu sincer, sunt de acord", a scris Zuckerberg duminică.

Antreprenorul a mai spus că ''Facebook nu ar trebui să ia de una singură atât de multe decizii importante asupra discursului'' şi, ca atare, a creat un organism independent prin care oamenii să-i poată contesta deciziile.

Acesta a mai precizat că lucrează împreună cu guvernele, inclusiv cu Franţa, pentru a asigura eficacitatea sistemelor sale de revizuire a conţinuturilor.

Toate companiile din domeniul internetului ar trebui să elaboreze un raport trimestrial referitor la succesul în îndepărtarea conţinutului nociv şi ar trebui adoptată legislaţie nouă pentru protejarea procesului electoral.

Zuckerberg s-a referit şi la Regulamentul General Privind Protecţia Datelor (GDPR) adoptat anul trecut în Uniunea Europeană şi a sugerat că SUA şi alte state ar trebui să adopte reglementări similare.

"Cred că un cadru global comun - mai degrabă decât reglementări care variază de la stat la stat - vor reprezenta garanţia că internetul nu va deveni fragmentat, antreprenorii pot dezvolta produse utile tuturor, iar toată lumea beneficiază de acceaşi protecţie", a mai scris cofondatorul Facebook.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57