Mark Zuckerberg, apel către guvernele mondiale pentru reglementarea internetului


Ultimul update: Luni 01 Aprilie 2019 09:06
Data publicarii: Luni 01 Aprilie 2019 09:02
Categorie: Stiri externe
Mark Zuckerberg

Internetul are nevoie de noi reglementări pentru a combate propagarea discursului urii, pentru protejarea confidenţialităţii şi a informaţiilor, precum şi pentru a preveni amestecul în procesul electoral, a precizat duminică Mark Zuckerberg.

Într-un editorial publicat în Washington Post, Zuckerberg a spus că guvernele şi autorităţile de reglementare trebuie să joace ''un rol mai activ'', relatează Agerpres

"Tehnologia este o parte importantă din viaţa noastră, iar companii precum Facebook au responsabilităţi imense", a scris antreprenorul.

"În fiecare zi decidem care anume discurs este dăunător, ce anume constituie reclamă electorală şi cum să prevenim atacurile cibernetice elaborate.''

"Aceste lucruri sunt importante pentru a menţine siguranţa comunităţii noastre. Dacă ar fi să o luăm de la început, nu am cere companiilor să ia singure aceste decizii".

Potrivit lui Zuckerberg, sunt necesare reglementări în patru domenii: ''conţinut periculos, integritatea procesului electoral, confidenţialitatea şi portabilitatea datelor''.

Facebook a fost intens criticată luna aceasta după atentatele asupra două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, când atacatorul a transmis în direct pe reţeaua de socializare desfăşurarea evenimentelor.

Reţeaua a mai fost, de asemenea, dur criticată pentru că a permis propagandei ruse să posteze reclame în scopul influenţării alegerilor prezidenţiale din 2016 în SUA, precum şi în scandalul colectării datelor de către compania Cambridge Analytica.

Miercuri, gigantul de internet a spus că va interzice pe platformele sale conţinutul care promovează ''naţionalismul şi separatismul alb'', iar joi, a anunţat introducerea unor reguli mai stricte în ceea ce priveşte publicitatea înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din luna mai.

"Legiuitorii îmi spun deseori că deţinem prea multă putere asupra discursului şi, ca să fiu sincer, sunt de acord", a scris Zuckerberg duminică.

Antreprenorul a mai spus că ''Facebook nu ar trebui să ia de una singură atât de multe decizii importante asupra discursului'' şi, ca atare, a creat un organism independent prin care oamenii să-i poată contesta deciziile.

Acesta a mai precizat că lucrează împreună cu guvernele, inclusiv cu Franţa, pentru a asigura eficacitatea sistemelor sale de revizuire a conţinuturilor.

Toate companiile din domeniul internetului ar trebui să elaboreze un raport trimestrial referitor la succesul în îndepărtarea conţinutului nociv şi ar trebui adoptată legislaţie nouă pentru protejarea procesului electoral.

Zuckerberg s-a referit şi la Regulamentul General Privind Protecţia Datelor (GDPR) adoptat anul trecut în Uniunea Europeană şi a sugerat că SUA şi alte state ar trebui să adopte reglementări similare.

"Cred că un cadru global comun - mai degrabă decât reglementări care variază de la stat la stat - vor reprezenta garanţia că internetul nu va deveni fragmentat, antreprenorii pot dezvolta produse utile tuturor, iar toată lumea beneficiază de acceaşi protecţie", a mai scris cofondatorul Facebook.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mark Zuckerberg Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Dezastru provocat de o tornadă într-un oraș din SUA
Dezastru provocat de o tornadă într-un oraș din SUA. Sunt 2 morți și zeci de răniți
Cozi uriașe în toată Europa formate de românii care au vrut să voteze. Sistemele, oprite automat la ora 21
PPE şi-a anunţat victoria la europarlamentare. Manfred Weber, viitorul şef al CE
Incidente la Castellon, unde mii de români scandează ”hoții” și ”ciuma roșie”. A intervenit Poliția
Irlandezii aprobă prin referendum liberalizarea divorţului. 82% de voturi pentru
Un cutremur cu magnitudinea 8 s-a produs în Peru. VIDEO
Letonia vot
Participare de 33% la alegerile europene din Letonia, în creștere față de 2014
Şofer amendat după ce a fost surprins că se scărpina pe faţă la volan. Explicația
O moldoveancă a moștenit 3 milioane € de la italianul de care a avut grijă
Momentul în care rochia Melaniei Trump este luată de vânt la sosirea în Japonia. VIDEO
Atacul cu bombă din Lyon. Prima fotografie a suspectului. Anunțul autorităților franceze
China a dezvăluit un model de tren Maglev, ”plutitor”, capabil să atingă 600 km/h