Mama, tată și două fiice, uciși într-un raid aerian al Rusiei în Siria

Ultima actualizare: 19-01-2020 07:29
patrule comune siria
AFP

Cel puţin cinci civili, între care patru membri ai unei familii, au fost ucişi sâmbătă într-un raid aerian rus într-un sat din nord-vestul Siriei, afectat de noi violenţe.

"Un avion rus a efectuat după miezul nopţii de vineri spre sâmbătă un raid deasupra satului Bala situat în vestul provinciei Alep, omorând cinci civili, între care trei copii", a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), relatează AFP.

"Un bărbat, soţia sa şi cele două fiice ale acestora sunt printre victime", a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, scrie Agerpres.

OSDO, care are o vastă reţea de surse în Siria identifică autorii raidurilor începând de la tipul de avion folosit, locul atacului, planuri de zbor şi muniţia folosită.

Potrivit OSDO, 28 de civili, între care opt copii, au murit în bombardamente începând de miercuri, în timp ce 58 de luptători pro-regim şi 67 de jihadişti au murit în confruntări. În acelaşi timp, nouă civili au fost ucişi şi 30 răniţi de rachete lansate de jihadişti în district ale oraşului Alep, sub controlul regimului sirian.

Siria este devastată din 2011 de un conflict care s-a soldat cu peste 380.000 de morţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO