Magistrat belgian: Palatele romanesti, ridicate din furtul de cabluri din reteaua feroviara belgiana
Un magistrat de la Parchetul din Charleroi a afirmat, in timpul unei audieri, ca banii proveniti din furtul de cabluri din reteau feroviara belgiana servesc la construirea unor palate in Romania, relateaza marti site-ul de stiri belgian Lavenir.net.
Potrivit Parchetului din Charleroi, banii proveniti din furtul de cabluri din reteaua feroviara belgiana servesc la construirea unor case somptuoase in Romania, scrie Mediafax.
Un magistrat de la Parchetul din Charleroi, Philippe Dujardin, care cunoaste foarte bine problema si nu ezita sa ceara pedepse grele atunci cand suspectii sunt deferiti Tribunalului Corectional, a precizat destinatia banilor si a facut portretul clanurilor din estul Europei, in timpul ultimei audieri in cazul unui furt de cabluri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Ceea ce interceptam este doar ceva neinsemnat. In Romania, cartiere intregi sunt construite cu bani ai Societatii Nationale a Cailor Ferate Belgiene (SNCB). Acestea sunt zone scapate de sub controlul autoritatilor unde s-au instalat liderii unor veritabile grupari mafiote", afirma magistratul.
Brandul care se autodistruge. Strategia care ingroapa una dintre cele mai cunoscute marci de haine, prezenta si in Romania
Guvernul belgian a luat mai multe masuri pentru a opri furturile de acest tip.
"In 2009, un ordin ministerial a interzis tranzactiile in bani lichizi la centrele de colectare a fierului vechi", continua Dujardin. "O scadere semnificativa a fost inregistrata in lunile urmatoare, dar, intre timp, ordinul a fost retras. A ramas doar cel din 2011 care ii obliga pe cumparatorii de metale sa noteze datele de identitate ale vanzatorului. Dar nu este suficient", a spus el.
Si asta pentru ca intreruperea curentului in reteaua feroviara a SNCB nu are doar consecinte financiare, ci prezinta cauza intarzierii navetistilor sau poate conduce la aparitia unor catastrofe.
"Aceasta poate deregla trecerile la nivel cu calea ferata, macazurile sau mai poate provoca aparitia curentilor vagabonzi, care pot ajunge pana la gari si sa electrocuteze oameni. Chiar si hotii isi risca viata", concluzioneaza magistratul, care este foarte hotarat sa-i urmareasca pe hotii implicati in furturi de cabluri.