MAE: Tanarul rom batut cu bestialitate in Franta este in coma profunda; nu poate fi exclusa ipoteza riscului vital

Pierrefitte, tabara romi

Un medic de la spitalul in care se afla internat minorul rom agresat l-a informat pe ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, ca adolescentul este intr-o coma profunda.

Potrivit sursei citate, Stanoevici a facut, joi, o scurta vizita la Paris, la spitalul unde se afla internat minorul roman care a fost agresat, saptamana trecuta, in Franta. Ministrul delegat a fost primit de medicul responsabil de sectia de reanimare chirurgicala, care a facut o prezentare a situatiei medicale a tanarului. Conform celor comunicate, starea acestuia este una grava, tanarul roman fiind intr-o coma profunda iar pentru moment nu poate fi exclusa ipoteza riscului vital, se arata in comunicatul MAE.

Ministerul de Externe mai precizeaza ca echipa medicala depune toate eforturile pentru salvarea vietii tanarului, dar ramane precauta cu privire la evolutia starii acestuia. Totodata, echipa medicala l-a asigurat pe Bogdan Stanoevici de "intreaga sa disponibilitate in a oferi sprijin, inclusiv psihologic, pentru familia victimei, precum si in a tine legatura cu autoritatile romane", afirma MAE.

Minorul rom se afla in spital, dupa ce a fost batut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri intr-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, in zona central-nordica a Frantei, relateaza Le Nouvel Observateur. Potrivit primelor elemente ale anchetei, minorul, in varsta de 16 ani, ar fi fost batut crunt de persoane care-l suspectau ca a spart anterior apartamentul unei femei din localitate. "Un grup de persoane a venit sa-l caute in aceasta tabara si l-a luat cu forta", a declarat o sursa din cadrul politiei. Minorul a fost sechestrat intr-o pivnita, unde agresorii l-au batut cu brutalitate.

"Aproximativ 12 persoane" ar fi participat la aceasta linsare, potrivit unei surse apropiate cazului. Mama minorului este cea care a sesizat politia. Tanarul a fost gasit vineri seara, inconstient, abandonat intr-un carucior de la un supermarket, potrivit unei surse din cadrul politiei. Pana in prezent nicio persoana nu a fost arestata in acest caz.

Citește și
Politia franceza - cover
Linsarea "barbara" a adolescentului rom produce indignare in Franta. Baiatul de 16 ani se zbate intre viata si moarte
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Grav ranit, minorul a fost internat la Spitalul Lariboisière de la Paris, unde se afla intr-o stare critica luni. "Prognosticul sau vital este angajat. Este in coma", a precizat o sursa judiciara. Tanarul traia impreuna cu familia si alti romi intr-o casa parasita, la marginea drumului national numarul unu, in dreptul cartierului Cité des Poètes, la Pierrefitte-sur-Seine.

Miercuri, Ministerul roman de Externe a precizat, intr-un comunicat, ca, in ceea ce priveste starea de sanatate a minorului, "pronosticul vital este in continuare rezervat, starea generala fiind stabila". Potrivit unei surse judiciare, tanarul era cunoscut pentru comiterea unor furturi. El a fost arestat in mai multe randuri, incepand din iunie, a declarat primarul Pierrefitte-sur-Seine Michel Fourcade. Primarul socialist a declarat ca mai multe masini au fost sparte in ultimele saptamani in Cité des Poètes, alimentand resentimentele locuitorilor fata de romi, pe care-i acuza ca sunt autorii acestor furturi.

Presedintele Francois Hollande a denuntat, marti, actele "incalificabile si nejustificate", care contravin tuturor principiilor pe care se fondeaza statul francez, dupa agresarea unui adolescent rom in regiunea pariziana, relateaza AFP. Presedintele Hollande "cere angajarea tuturor mijloacelor pentru gasirea autorilor acestei agresiuni", a anuntat Palatul Elysée.

Premierul francez Manuel Valls a condamnat, marti, "cu mare fermitate" agresarea tanarului Darius, minorul rom in varsta de 16 ani care se afla intre viata si moarte dupa ce a fost linsat la Pierrefitte-sur-Seine vineri, relateaza publicatia Le Monde in editia electronica. Premierul francez a fost contactat de publicatie, precizeaza Le Monde. Valls a cerut ca "cei responsabili de acest act inacceptabil sa fie gasiti cat mai rapid, pentru a raspunde de actiunile lor in fata justitiei", adauga publicatia.

 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
EXCLUSIV. Primele imagini cu romanul rupt in bataie la Paris. Cum a fost gasit in caruciorul de supermarket
EXCLUSIV. Primele imagini cu romanul rupt in bataie la Paris. Cum a fost gasit in caruciorul de supermarket

La 5 zile dupa ce un tanar roman de etnie roma a fost batut cu bestialitate langa Paris de niste necunoscuti, autoritatile franceze cauta in continuare vinovatii.

Linsarea
Linsarea "barbara" a adolescentului rom produce indignare in Franta. Baiatul de 16 ani se zbate intre viata si moarte

Un adolescent roman de etnie roma se zbate intre viata si moarte pe un pat de spital din Franta. Baiatul in varsta de 16 ani, a fost batut cu bestialitate de un grup de tineri care il suspectau de furt. Odiosul atac a provocat stupoare la Paris.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.