Leonardo DiCaprio, amenintat de comunistii rusi daca accepta sa-l joace pe Lenin."Vom boicota filmul"

22-01-2016 19:39


DiCaprio- Getty

Partidul Comunist al Federatiei Ruse a criticat decizia actorului american Leonardo DiCaprio de a-l juca pe fostul lider bolsevic Vladimir Ilici Lenin.

Conform publicatiei Russia Today, membrii Partidului Comunist ameninta ca vor boicota filmul si vor protesta daca cineastii ii vor propune rolul starului de la Hollywood.

"Am trimis o scrisoare celor de la Lenfilm si le-am spus ca aceasta miscare va provoca proteste vehemente. Daca nu ne vor asculta, vom bloca accesul in centrul studioului Lenfilm si vom provoca actiuni de nesupunere civica" a spus Sergey Malinkovich, reprezentantul Partidului Comunist al Federatiei Ruse, conform Russia Today.

Rusii sunt de parere ca acest rol nu poate fi jucat de un actor american, mai ales un star hollywoodian atat de celebru ca DiCaprio, ci trebuie interpretat de un actor rus.

"DiCpario este comparat des cu Lenin datorita asemanararii lui fizice din perioada de tinerete a lui Lenin. Avem suficiente resurse sa recreem revolutia bolsevica" a spus reprezentantul studioului Lenfilm.

Actorul a recunoscut intr-un interviu pentru cotidianul german "Welt am Sonntag" ca i-ar placea sa-l interpreteze si pe Vladimir Putin, conform Agerpres.

"Rolul Vladimir Putin ar fi foarte, foarte interesant, mi-ar placea sa-l interpretez", a spus DiCaprio pentru Welt am Sonntag.

In 2010, la o o conferinta pentru protejarea tigrilor siberieni actorul a declarat ca fundatia sa a oferit sprijin financiar pentru numeroase proiecte privind protejarea acestor feline mari. 'Am discutat cu Putin doar despre protejarea acestor animale magnifice', declara cu acel prilej actorul american.

Leonardo DiCaprio a fost nominalizat recent la Oscar, pentru a cincea oara, la categoria cel mai bun actor pentru rolul din :The Revenant", pelicula care a primit douasprezece nominalizari.

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO