Legatura emotionanta a catelusei Tascha cu Dylan, un copil care, de cand s-a nascut, este in coma

05-12-2013 07:57


Dragostea necoditionata a unei cateluse este singura legatura a unui copil din Germania cu ce se intampla in jur.

Cei doi nu s-au jucat impreuna niciodata, pentru ca pustiul este in coma, tinut in viata de aparate inca de cand s-a nascut.

Asta nu a impiedicat-o pe catelusa Tascha sa il iubeasca. Iar potrivit medicilor, cel mic reactioneaza doar atunci cand isi simte prietena langa el.

Acum, familia, jurnalistii si alte cateva sute de mii de oameni se lupta sa convinga autoritatile sa nu o alunge pe Tasha din rezerva baietelului.

De 6 ani, Tascha si Dylan sunt nedespartiti. Catelusa, din rasa American Stafforshire Terrier, a stat zi si noapte la capataiul baietelui de 10 ani, aflat in coma din ziua in care a venit pe lume.

"Pozitia corpului sau spune totul: "Sunt bine, Tascha este langa mine." In sfarsit, poate dormi.", spune Barbara Herndorf, mama lui Dylan.

Nu de aceeasi parere au fost si autoritatile, care au decis recent ca animalul trebuie sa paraseasca rezerva de spital. Potrivit acestora, ar face parte dintr-o rasa considerata violenta si, prin urmare, periculoasa atat pentru baietel, cat si pentru cei aflati in apropierea sa. Hotararea a venit dupa ce Tascha s-a incaierat cu un caine din cartier.

De atunci, catelusa a ramas in grija unor prieteni de familie si vine doar in vizita la spital, cateva ore pe zi.

Decizia autoritatilor a fost aspru criticata de opinia publica. Peste 200 de mii de oameni s-au organizat pe o pagina de socializare si au protestat. Lor li s-au alaturat si jurnalisti, iar un reporter a gasit solutia de a o aduce pe Tascha inapoi langa Dylan.

"Exista o solutie de care ne-am putea agata. Daca vom reusi sa obtinem un atestat care sa certifice faptul ca Tascha este un caine insotitor pentru persoanele cu dizabilitati, am putea invoca aceasta exceptie.", spune Thorsten Sleegers, reporter RTL.

Iar ideea sa a dat rezultate. Un doctor a confirmat faptul ca prezenta Taschei are un efect pozitiv in evolutia starii de sanatate a baietelului. Iar catelusa a primit buletin de Berlin, oras in care aceasta rasa este acceptata ca animal de companie.

Cand nu este in vizita la spital, Tascha merge la cursuri, ca sa obtina diploma de caine insotitor. In plus, ia si lectii de dresaj. Daca va trece cu brio toate examenele, se va putea intoarce in curand sa il vegheze pe Dylan.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO