Lecție chinezească: Ce nu ar trebui să facă medicii europeni și americani


Ultimul update: Marti 17 Martie 2020 16:27
Data publicarii: Marti 17 Martie 2020 14:47
Categorie: Stiri externe
medici china

Specialiștii chinezi din domeniul sănătății avertizează că medicii europeni și americani repetă erorile făcute în Wuhan. Aceștia fac referire în principal la măsurile de protecție inadecvate care duc la o rată mare de infecție în rândul medicilor și asist

Specialiștii chinezi din domeniul sănătății avertizează că medicii europeni și americani repetă erorile făcute în Wuhan. Aceștia fac referire în principal la măsurile de protecție inadecvate care duc la o rată mare de infecție în rândul medicilor și asistentelor medicale, informează Bloomberg.

În Wuhan, lipsa de înțelegere a bolii și deficitul de echipamente de protecție în primele săptămâni ale focarului din ianuarie au determinat ca mii de cadre medicale să fie infectate în timpul tratamentului pacienților, iar cel puțin 46 au murit.

”Colegii noștri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporția este destul de similară cu situația anterioară din Wuhan”, a declarat Wu Dong, profesor de gastro-enterologie la Spitalul Medical Peking Union. Wu a vorbit luni de la Wuhan cu jurnaliștii de la Beijing, alături de alți trei medici chinezi de top. „Trebuie să ne protejăm personalul medical”.

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză emergentă cu care se confruntă marile ţări occidentale pe care virusul a pus acum stăpânire. Din Italia până în SUA, ţările raportează un deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.

De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta prezintă semne de transmitere în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.

Sursa: Bloomberg

VIDEO PROTVPLUS.RO