Frigul polar s-a instalat comod in vestul Europei si nu se lasa dus!

10-01-2010 00:00


Din Danemarca pana in Spania si din Marea Britanie in Cehia, zapada si viscolul au dat peste cap traficul aerian si rutier. Zeci de mii de locuinte au ramas fara curent si in multe locuri, autoritatile ii sfatuiesc pe oameni sa-si faca provizii.

 

Daca sute de avioane sunt tintuite la sol peste tot prin Europa, pe sosele situatia este inca si mai dificila. O autostrada de la granita franco-germana a fost inchisa, iar ambuteiajele s-au intins pe kilometri intregi. Peste 200 de soferi au ramas blocati in masini. In plus, poleiul e responsabil pentru mai bine de 100 de accidente rutiere.

Frigul nu i-a speriat insa pe aproximativ 120 de nemti, care au facut baie intr-un lac inghetat din Berlin, insufletiti de muzica si de aplauzele spectatorilor de pe margine.

Dincolo de neplacerile firesti, si turistii suprinsi de troiene prin Paris par sa guste peisajul hibernal.

De plimbari romantice se bucura si finlandezii, care se incumeta sa infrunte cele minus 30 de grade.

Britanicii se pregatesc deja de un alt val de ninsori, anuntat de meteorologi. In Leicester, doi barbati care s-au aventurat pe un lac inghetat au cazut in apa. Prietenii lor au reusit sa-i scoata, insa cei doi au murit in scurt timp din cauza hipotermiei.

Mare parte din, altminteri insorita, Spania este si ea plasata in stare de alerta, iar cea mai grava situatie se inregistreaza in Tara Bascilor, unde localnicii spun ca n-au mai vazut de mult asa o iarna grea.

Daca in Polonia 80.000 de case au ramas fara curent electric, cehii sufera din pricina perturbarii traficului rutier. Doua puncte de trecere a frontierei au fost inchise pentru camioane, iar un oras din sudul Moraviei a declarat stare de calamitate.

Tags: meteo, ninsori,

VIDEO PROTVPLUS.RO