La Familia Michoacana, cartelul mexican de droguri care isi obliga noii recruti sa manance INIMILE oamenilor pe care ii ucid

Ultima actualizare: 10-01-2015 07:21
Mexic

Dezvaluiri socante facute de autoritatile din Mexic. Potrivit investigatorilor, un cartel de droguri si-a obligat noii recruti sa manance inimile oamenilor pe care i-au ucis. Motivul este uluitor.

La Familia Michoacana este cartelul de droguri care a initiat barbarul ritual prin care noii recruti trebuiau sa isi dovedeasca loialitatea. Initierea este menita si pentru a elimina posibili indivizi periculosi, infiltrati in grup pentru a obtine dovezi incriminatorii, de exemplu.

Martori ai acestor ritualuri au povestit pentru guvernul mexican ca La Familia, impreuna cu un alt grup infractional - Knights Templar, le cereau recrutilor sa le taie mainile si picioarele victimelor, in timp ce acestea erau inca in viata.

Alfredo Castillo, comisarul federal pe probleme de securitate din statul mexican Michoacan, devastat de cartelurile de droguri, a povestit pentru o televiziune locala ca aceste ritualuri nu sunt o practica comuna, insa au avut loc in mai multe ocazii. Castillo nu a specificat cine a facut dezvaluirile si nici unde sau cand au avut loc aceste ritualuri barbare.

La Familia Michoacana si Knights Templar au fost fondate de Nazario Moreno, cunoscut sub pseudonimul "Dementul", care a fost ucis in martie 2014. Guvernul anterior il declarase in mod eronat mort, inca din 2010.

Dezvaluirea macabra vine pe fondul unor dezvaluiri cutremuratore despre carterurile de droguri din Michoacan - un stat muntos din vestul Mexicului - devastat de ciocnirile intre carterurile de droguri si grupuri de justitiari din randul populatiei civile, scindate acum in fractiuni violente.

Intre timp, presedintele Enrique Pena Nieto se confrunta cu cea mai profunda criza sociala din mandatul sau, dupa ce 43 de profesori ar fi fost executati de membri ai cartelurilor de droguri, spirijiti de politia locala din Guerrero.

Incidentul a dus la un val de proteste impotriva guvernului, macinat de acuzatii de conflicte de interese intre presedinte si ministrul de finante.

Pena Nieto a discutat, marti, la Washington, cu presedintele american Barack Obama destre valul de violente din Mexic.

Numai din 2007 pana azi, mai mult de 100.000 de oameni au fost ucisi in Mexic in conflicte legate de cartelurile de droguri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO