Kim Jong-un vrea să-și consolideze arsenalul nuclear. Atac la adresa SUA: "Principalul nostru dușman"

Ultima actualizare: 13-01-2021 15:20
Kim Jong-un
Getty

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a angajat să consolideze arsenalul nuclear al Coreii de Nord, în discursul de încheiere a congresului partidului de guvernământ.

"Prin întărirea disuasiunii noastre militare nucleare, trebuie să facem tot posibilul pentru a construi cel mai puternic aparat militar", a declarat Kim la închiderea congresului Partidului Muncitoresc Coreean, a informat miercuri agenţia de presă KCNA, citată de Agerpres.

În timpul acestui congres ce a durat opt zile, de două ori mai mult decât precedentul din 2016, Kim Jong Un a criticat sever Statele Unite, cu câteva zile înainte de învestirea preşedintelui democrat Joe Biden.

Statele Unite, "principalul dușman"

 

Statele Unite, a spus el, sunt "obstacolul fundamental în calea dezvoltării revoluţiei noastre şi principalul nostru duşman".

"Adevărata intenţie a politicii lor faţă de RPDC nu se va schimba niciodată, indiferent cine vine la putere", a adăugat Kim, folosind acronimul pentru numele oficial al ţării, Republica Populară Democrată Coreeană.

Kim a mai declarat că Coreea de Nord a elaborat planuri pentru a construi un submarin nuclear - o evoluţie care schimbă datele problemei pe plan strategic. El a citat o lungă listă de armament strategic, dintre care focoase nucleare hipersonice, sateliţi militari de recunoaştere şi rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid.

Programele militare nord-coreene au progresat rapid de când Kim Jong Un este la putere. Coreea de Nord a efectuat cel mai puternic test nuclear în această perioadă şi s-a dotat cu rachete capabile să atingă întreg teritoriul continental al Statelor Unite.

Continuarea dezvoltării acestor arme interzise de mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU a dus la consolidarea sancţiunilor internaţionale împotriva Phenianului.

În timpul unei parade militare în octombrie anul trecut, Coreea de Nord a prezentat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) de foarte mari dimensiuni, despre care experţii spun că este cea mai mare rachetă cu combustibil lichid din lume ce poate fi deplasată pe drumuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO