Jamie Oliver gateste pentru liderii mondiali la Summit-ul G20!

Ultima actualizare: 19-10-2012 03:51
Jamie Oliver

Meniu de criza la banchetul G20! Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, l-a invitat pe celebrul bucatar englez Jamie Oliver sa gateasca pentru banchetul organizat cu ocazia summit-ului G20.

Jamie Oliver urmeaza sa gateasca un meniu economic, care sa reflecte criza financiara.

Sa fii invitat sa gatesti pentru niste oameni care incearca sa rezolve cele mai arzatoare probleme ale lumii este un privilegiu.
Jamie Oliver
Mai mult decat atat, lideri mondiali ca presedintele american, Barack Obama, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy sau cancelarul german, Angela Merkel, vor fi serviti numai de chelneri ucenici din restaurantul Fifteen, fondat de Jamie Oliver pentru a instrui tineri cu o situatie materiala nu tocmai buna.

Gordon Brown vrea astfel sa evite situatia ridicola in care a fost pus anul trecut, in Japonia, cand a discutat problema foametei mondiale la un banchet extravagant, unde au fost servite nu mai putin de 18 feluri de mancare.

La summit-ul G20, liderii mondiali vor inceraca sa gaseasca o rezolvare la criza financiara pe care o traversam in momentul de fata.

Pe de alta parte, summit-ul se afla sub amenintarea unor proteste violente din partea anticapitalistilor. Astfel, numai pentru masurile de securitate Marea Britanie va scoate din buzunar aproximativ sapte milioane de lire sterline.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO