Jaf de proportii, pus la cale de 3 romani in Dubai. Au furat bijuterii in valoare de 2,6 milioane de euro

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39

Politia din Dubai a arestat trei romani care au colaborat cu complici, in Franta, pentru obliga sub amenintarea cu violenta un bijutier libanez sa le dea diamante, aur si certificate aferente in valoare de 12 milioane dirhami EAU (2,6 milioane de euro).

Potrivit ziarului guvernamental The National din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite (EAU), seful Politiei din Dubai, generalul-maior Khamis Al Muzeina, a declarat marti intr-o conferinta de presa, in care a oferit numeroase detalii, dar nu si identitatea celor implicati, ca proprietarul libanez al magazinului, M.A., a fost tinut ostatic la Paris pana cand i-a autorizat pe barbati sa ridice "marfa".

"Un barbat care s-a prezentat ca fiind Christopher a venit la sediul magazinului, in zona Nayef, si i-a spus angajatului B.S. ca este un expert venit sa evalueze marfa din magazin, in urma unui acord cu M.A.", a continuat generalul.

"Christopher, care a fost identificat ulterior ca F.K., s-a dus la magazin cateva zile mai tarziu si a impachetat 6,5 kilograme de bijuterii, in valoare de aproximativ 12 milioane de dirhami EAU, pentru a fi luate mai tarziu de alt suspect", a adaugat seful politiei.

Insa patronul magazinului a anuntat ulterior ca a fost amenintat cu o arma si obligat sa autorizeze "tranzactia", potrivit lui Al Muzeina. "Dupa ce suspectii au primit marfa, barbatii din Paris l-au eliberat pe proprietar, care l-a sunat imediat pe angajatul sau sa-i ceara sa anunte autoritatile ca a fost jefuit", a declarat generalul.

Oficialul a anuntat ca F.K., M.K. si F.A. au fost arestati la mai putin de trei zile de la comiterea infractiunii, pe 12 decembrie. "L-am detectat pe F.K. la locuinta sa, in Jumeirah Lakes Towers, unde am confiscat unele dintre bijuterii", a declarat el, adaugand ca acesta i-a condus pe anchetatori la ceilalti doi suspecti. "Am gasit restul marfii la resedinta lui M.K. in Dubai", a precizat seful politiei.

Cazul a fost incredintat procuraturii, scrie ziarul.

Autoritatile din Dubai coopereaza cu Interpolul si autoritatile din Franta pentru prinderea complicilor care au facilitat frauda din Paris, potrivit site-ului Sahilonline.org.

Bijutierul libanez se afla in vacanta in tara sa cand a primit un apel telefonic si a crezut ca este vorba despre un potential cumparator, iar persoana care l-a sunat l-a chemat la Paris sa discute detaliile afacerii, a precizat Al Mazeina in conferinta de presa de marti, citat de site.

Dupa ce a ajuns la Paris, el s-a intalnit cu persoana care l-a sunat, care i-a spus ca va trimite un expert la Dubai sa aleaga si evalueze bijuterii. Bijutierul si-a sunat angajatul de la magazinul din Dubai si l-a informat despre aranjament, potrivit aceleiasi surse. "Expertul" a sosit la magazin pe 9 decembrie si a petrecut doua zile evauand bijuterii. Pe 11 decembrie a ales bratari, inele si cercei cantarind in total 6,5 kilograme, le-a pus intr-o valiza si a lasat-o la magazin sa fie ridicata ulterior. in aceeasi zi, un barbat care s-a prezentat ca fiind Dennis, l-a sunat pe angajat si au stabilit o intalnire sa ia valiza.

Intre timp, la Paris, bijutierul a fost invitat sa-l intalneasca pe cumparator la un hotel. Dupa ce a ajuns la hotel impreuna cu fiul sau, a fost obligat, sub amenintarea cu violenta, sa-i spuna angajatului de la Dubai ca a primit o suma de bani in schimb si sa predea bijuteriile si documentele aferente de certificare lui Dennis, care a luat valiza si aplecat, potrivit aceleeiasi surse.

Banda a marturisit ca urma sa scoata din tara bunurile furate cu ajutorul unor femei. Una dintre femei nu se mai afla in tara, iar politia coopereaza cu Interoplul pentru ca aceasta sa revina in Emiratele Arabe Unite, potrivit site-ului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO