J.K. Rowling susţine că s-ar fi vindecat de COVID-19. Tehnica de respirație pe care a folosit-o

Dată publicare: 07-04-2020 14:02
Dată actualizare: 07-04-2020 14:08


j k rowling

Autoarea seriei "Harry Potter", J. K. Rowling, a anunţat că s-a recuperat după "toate simptomele" infecţiei cu noul coronavirus, deşi nu a fost testată pentru confirmarea infecţiei, relatează marţi DPA.

"În ultimele două săptămâni am avut toate simptomele de (COVID-19)", a scris autoarea britanică J. K. Rowling pe Twitter, adăugând că "nu a fost testată".

"Sunt recuperată complet", a spus ea, recomandând o tehnică de respiraţie prescrisă de un medic britanic.

Dr. Sarfaraz Munshi a realizat un scurt clip informativ, în care recomandă atât bolnavilor de COVID-19, cât și celor sănătoși, să facă un exercițiu de respirație pentru o mai bună oxigenare a plămânilor.

Primul pas: Stând în picioare, inspirați adânc și țineți aerul în plămâni timp de 5 secunde - 5 repetiții, după care inspirați adânc și tușiți într-o bucată de material - 2 repetiții.

Al doilea pas: Așezați-vă pe burtă și inspirați timp de 10 minute puțin mai adânc decât în mod normal.

Medicul recomandă afectuarea acestui exercițiu în mod regulat, pentru că, spune el, „o tehnică de respirație” este singurul mod prin care oxigenul pătrunde adânc în plămâni, lucru important pentru a împiedica deteriorarea lor.

De asemenea, el a avertizat bolnavii de COVID-19 să nu stea așezați pe spate, pentru că li se reduce capacitatea pulmonară și închide căile aeriene.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO