ISIS ar fi pregatit atentate la Istanbul in aceeasi zi cu cele din Paris. Turcii l-au arestat pe partenerul lui Jihadi John

16-11-2015 08:58


Aine Lesley Davis

Autoritatile turce au dejucat un atentat jihadist "major" la Istanbul ce urma sa fie comis vineri, in ziua atacurilor mortale care au facut cel putin 132 de morti la Paris, a declarat duminica pentru AFP un responsabil guvernamental turc.

"Noi credem ca ei pregateau un atac la Istanbul in aceeasi zi cu cele de la Paris... Primele rezultate ale investigatiilor noastre sugereaza ca am dejucat un atac major", a adaugat acest responsabil, sub acoperirea anonimatului.

Politia turca a arestat vineri la Istanbul cinci persoane, inclusiv un cetatean britanic identificat ca Aine Lesley Davis. Acest barbat este prezentat de autoritatile turce ca un partener in randurile gruparii Statul Islamic (SI) al faimosului "Jihadi John", calaul britanic pe care armata americana probabil l-a ucis intr-o lovitura de drone joi in Siria, aminteste France Presse.

Presa britanica publica si ea imagini cu Aine Lesley Davis, partenerul lui "Jihadi John", despre care spune ca este creierul atentatelor planuite pentru Istanbul si dejucate de serviciile turce.

"Acesti cinci suspecti au intrat din Siria in Turcia in aceasta saptamana pentru un atac in Turcia", a explicat duminica responsabilul turc. Trei grupuri de jihadisti au comis vineri seara la Paris o serie de atacuri revendicate de SI, mai ales intr-o sala de concerte si la Stade de France, care au ucis cel putin 132 de persoane. Sapte membri ai acestor comandouri au murit.

 

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO