Insulele de verdeață create de un arhitect, în centrul orașului Milano. Proiectul autorităților
Milano, capitala modei, și-a propus să îmbrace o nouă culoare: verde. Autoritățile de acolo sunt hotărâte să planteze trei milioane de copaci până în 2030.
Pătura verde va reduce poluarea și căldura adesea tropicală din timpul verii.
Milano a făcut primul pas în urmă cu patru ani. Arhitectul Stefano Boeri a creat o adevărată insulă de verdeață în inima orașului - două blocuri turn care găzduiesc sute de copaci pitici şi mii de arbuşti şi plante. "Pădurea verticală" absoarbe dioxidul de carbon și particulele poluante din aer.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Stefano Boeri, arhitect: "Cred că împădurirea reprezintă una din marile provocări ale zilelor noastre. E una dintre cele mai eficiente căi să luptăm cu încălzirea climatică, fiindcă e ca și cum ai lupta cu inamicul cu armele lui."
Umbra copacilor asigura răcoarea, așa că locatarii simt rar nevoia să folosească aparatele de aer condiționat.
Același arhitect a inaugurat recent un spațiu verde botezat "Librăria copacilor". Se întinde pe o suprafaţă de zece hectare, unde găsim 450 de pomi și 90 de mii de plante.
La Milano și-a deschis recent porțile și o creșă - cu grădini, o cascadă și alei senzoriale.
Au început lucrările și pentru un spital care va avea pe acoperiș o grădină de șase mii de metri pătrați.
Autoritățile milaneze vor să facă mai mult decât atât. Şi-au propus să mărească spațiul verde cu 30 la sută. Acest lucru va reduce semnificativ poluarea. În plus, în timpul verii, temperatura va scădea cu două grade Celsius, spun cercetătorii consultaţi.
Proiectul include un plan ambițios de a transforma o rețea de cale ferată nefolosită în șapte parcuri, cu 25 de mii de copaci plantați în fiecare an.
Primăria vrea să acopere cu verdeață și zece milioane de metri pătrați de acoperișuri și să planteze 2300 de copaci în curțile școlilor.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!