Lectie de supravietuire. Povestea gemenelor care au sfidat legile naturii si au uimit lumea medicala


Ultimul update: Luni 06 August 2012 01:26
Data publicarii: Luni 20 Iunie 2011 14:45
Categorie: Stiri externe
pitica

GALERIE FOTO. Sunt gemene in acte, caci in realitate sunt total diferite. Una s-a dezvoltat normal, iar cealalta sufera de o forma de nanism.

Cand Sienna "Sinny" Bernal a venit pe aceasta lume, in decembrie 1999, ea incapea in palma mamei sale. Doctorii i-au dat 10% sanse de supravietuire, dar fata le-a intrecut orice asteptari.

Dupa 108 zile, cat a stat la sectia de neonatologie, timp in care a facut pneumonie si a supravietuit unei operatii pe cord, Sinny a aflat ca este una din cele 200 de persoane care sufera de nanism primordial, o boala genetica extrem de rara. La 12 ani, Sinny are 13 kilograme si 1, 20 metri inaltime. Ea va ramane asa pentru tot restul vietii. Sora ei geamana, Sierra, s-a dezvoltat normal, desi s-a nascut si ea prematur.

Exista cinci tipuri de nanism primordial - cele mai severe din cele 200 de forme de nanism cunoscute. In lume exista 100 de persoane care sufera de aceasta boala, dintre care 40 numai in SUA. O persoana care sufera de nanism primordial s-a dezvoltat in uter intr-un ritm lent, iar dupa nastere continua sa se dezvolte la fel.

Sinny are in continuare probleme severe de sanatate. De exemplu, oasele din urechile sale sunt atat de mici incat trebuie sa poarte proteze auditive ca sa auda.

 

 

VIDEO. Degetica: la sapte ani arata ca un bebelus de 18 luni
FULLSCREEN
Lectie de supravietuire. Povestea gemenelor care au sfidat legile naturii si au uimit lumea medicala
  • /

Sursa: Pro TV

Tags: nanism,

VIDEO PROTVPLUS.RO