Incidente la Salonic: 30 de tineri au luat cu asalt un teatru

Ultima actualizare: 27-04-2012 02:04
Salonic

Seria de proteste declansate de uciderea unui adolescent la Atena de catre un politist continua: aproximativ 30 de tineri au patruns sambata in sala teatrului central Olympion din Salonic.


"Solidaritate cu detinutii", scria pe banderola amplasata de manifestanti pe fatada Olympion, care gazduieste in fiecare an, in noiembrie, Festivalul international de film, anunta Mediafax.

In acelasi timp, circa zece tineri au aruncat cu prajituri asupra primarului din Salonic, Vassilis Papageorgopoulos, care urma sa participe la o petrecere organizata cu ocazia Craciunului de o organizatie de caritate, intr-o piata centrala din oras. 

Tinerii si militantii sindicalisti protesteaza impotriva "proastei organizari" si contra actiunilor "arbitrare" ale politiei. Pana acum au fost arestate circa 200 de persoane, pentru "participare la incidente" si "furturi".

Luptele de strada din Grecia i-au bagat in sperieti pe romanii care sperau sa isi petreaca Revelionul la Atena sau la Salonic. Acum, unii dintre cei care si-au rezervat locuri la hotel isi vor banii inapoi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO