Incident terorist în Londra. Atacatorul ucis de poliție ar fi fost islamist

Ultima actualizare: 02-02-2020 22:49

Poliţia britanică a împuşcat un bărbat în Streatham, în sudul Londrei, în ceea ce a calificat drept un incident de natură teroristă în care „se crede că mai mulţi oameni au fost înjunghiaţi”, a anunţat duminică Poliţia Metropolitană.

UPDATE 22:00 Într-un comunicat, Poliţia Metropolitană a informat că agenţi din unităţi antiteroriste se aflau la faţa locului "în cadrul unei operaţiuni preventive", sugerând în acest mod că autorul era supravegheat, aşa cum de altfel a relatat presa britanică.

"Un dispozitiv a fost găsit ataşat de trupul suspectului şi ofiţeri specializaţi au fost trimişi. Au fost stabilite perimetre de securitate şi s-a stabilit rapid că era un dispozitiv fals", a declarat Lucy D'Orsi, vicecomisar în Poliţia Metropolitană. "Incidentul a fost declarat rapid drept incident terorist şi credem că este de natură islamistă", a adăugat sursa citată.

UPDATE 20:30 Potrivit unor surse din serviciile britanice citate de Guardian, atacatorul ar fi avut "legături islamiste". De asemenea, ar fi purtat o falsă vestă cu explozibili.

UPDATE 20:00 Bilanţul a crescut la 3 răniţi, dintre care unul în stare gravă

Mai mulţi poliţişti aflaţi în zonă au intervenit imediat şi l-au împuşcat mortal pe atacator, în timp ce trecătorii s-au refugiat în magazine ori cafenele.

Un elicopter medical a preluat cel puţin o victimă şi a transportat-o la spital.

Anchetatorii încearcă să afle dacă ucigaşul a acţionat singur sau avea complici.

Atacul a avut loc la două luni după ce un alt individ înarmat cu un cuţit a ucis doi oameni şi a rănit trei pe Podul Londrei.

„Un bărbat a fost împuşcat de ofiţeri înarmaţi în Streatham (sudul Londrei). În acest moment, se crede că mai multe persoane au fost înjunghiate. Circumstanţele sunt cercetate; incidentul a fost declarat de natură teroristă”, a scris Poliţia Metropolitană pe pagina sa de Twitter, conform Reuters.

„Vă rugăm să evitaţi zona cât timp serviciile de urgenţă se ocupă de incidentul din Streatham”, a mai postat Poliţia Metropolitană.

Potrivit BBC, mai mulţi martori la incident au scris pe social media că au auzit trei împuşcături duminică, în jurul orelor 14:00 GMT, şi că mai multe persoane primeau îngrijiri medicale.

Serviciile de urgenţă, inclusiv paramedici, au fost trimise la faţa locului.

„Ceva important se petrece în Streatham High Road. Poliţie înarmată şi străzi închise”, a scris o persoană pe Twitter.

Două persoane ar fi fost înjunghiate

 

Poliția Metropolitană a anunțat pe Twitter că două persoane ar fi fost înjunghiate de atacator, dar momentan starea acestora nu este cunoscută.

Atacatorul a fost ucis de polițiști

 

Poliţia Metropolitană a anunţat că bărbatul împuşcat duminică de agenţi în cadrul unui incident de natură teroristă în sudul Londrei a murit, informează Reuters.

„Putem confirma că bărbatul împuşcat astăzi (duminică) de poliţie în jurul orei 14:00 în Streatham High Road (sudul Londrei) a fost declarat mort”, a anunţat pe Twitter Poliţia Metropolitană.

Postul Sky News, care citează surse de securitate, a relatat că incidentul terorist a fost un atac de factură islamistă.

Reacția prim-ministrului Boris Johnson

 

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a publicat un mesaj pe Twitter la puțin timp după atac.

„Mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care răspund acestui incident din Streatham, pe care polițiștii l-au declarat de natură teroristă. Gândurile mele sunt cu cei răniți și afectați”, a scris Boris Johnson.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO