Închisoare pe viață pentru o adolescentă din Marea Britanie care plănuia un atac cu bombă la British Museum

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Safaa Boular
Agerpres

O femeie de 18 ani, care a devenit una dintre cele mai tinere persoane găsite vinovate pentru infracțiuni de terorism în Marea Britanie, a fost condamnată la închisoare pe viață.

Safaa Boular făcea parte dintr-o celulă teroristă din Londra și a planificat un atac cu grenade și arme de foc asupra British Museum, alături de partenerul ei, Naweed Hussain, relatează The Guardian.

Tânăra a fost surprinsă în timp ce punea la punct atacul împreună cu mama și sora ei. Cele trei femei foloseau un limbaj codat, inspirat din povestea Alice în Țara Minunilor.

În timpul discuției, Safaa Boular i-a spus mamei că “știe câteva rețete pentru torturi delicioase, potrivite pentru o adevărată petrecere britanică”. Sora i-a răspuns: “Ți s-ar putea spune Pălărierul Nebun, pentru că ai o coafura nebunească”. Mama le-a spus: “Va fi districtiv”.

Agenții M15 au descifrat aceste coduri și au stabilit că ar fi fost vorba de pregătirea unui atac cu grenade, iar adolescenta urma să fie pionul principal în acest atac terorist.

Safaa este căsătorită cu un jihadist, în vârstă de 32 de ani, iar cei doi plănuiau să se sinucidă împreună într-un atac cu centură explozivă, pentru a fi „mântuiți împreună”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO