Încă un om a murit de ciumă bubonică. ”Moartea Neagră” se răspândește cu repeziciune

Ultima actualizare: 08-09-2020 17:34
Ce este ciuma. Care sunt simptomele și cât de mare este riscul de infectare
Getty

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a murit de ciumă bubonică, acesta fiind cea de-a treia victimă făcută de ”Moartea Neagră” care se răspândește în Mongolia și China.

 

Bărbatul este a treia persoană răpusă de ciumă bubonică pe măsură ce ”Moartea Neagră”, care a omorât 200 de milioane de persoane în secolul XIV, se răspândește în Mongolia și lovește și China, scrie Daily Star.

Victima din provincia Khovsgol s-a îmbolnăvit după ce a mâncat o marmotă infectată și a murit din cauza problemelor cardiace și respiratorii, au transmis autoritățile.

Aproximativ 25 de persoane cu care a fost în contact au fost testate pentru a se verifica dacă au contractat boala ucigașă.

Este al treilea deces din Mongolia cauzat de ciuma bubonică în ultimele două luni. Un băiat în vârstă de 15 ani a murit în iulie, în timp ce un bărbat de 42 de ani a decedat în august.

17 din cele 21 de provincii ale Mongoliei se află acum sub risc de ciumă bubonică, în condițiile în care s-au înregistrat 18 cazuri suspecte anul acesta, potrivit autorităților.

Alte două decese cauzate de ciumă bubonică au fost înregistrate în China.

Rusia a luat deja măsuri stricte pentru a opri răspândirea ”Morții Negre” la frontierele sale cu Mongolia și China.

Zeci de mii de locuitori aflați în republicile siberiene de frontieră Tuva și Altai au fost vaccinate împotriva ciumei bubonice.

 

Primul focar de ciumă din ultimii 60 de ani

 

Un focar de ciumă a fost depistat pe platoul Ukok al munților Altai, pentru prima data în ultimii 60 de ani, în timp ce alte două regiuni din Rusia, TransBaikal și Buryatia, au luat, de asemenea, măsuri împotriva răspândirii acestei boli.

Turiștii care vizitează aceste zone sunt sfătuiți să rămână vigilenți de către autoritățile sanitare din Rusia.

Infectarea oamenilor este posibilă, în primul rând atunci când marmotele sunt tăiate după braconaj sau prin mușcăturile puricilor și căpușelor infectate care rămân în găurile rozătoarelor după moartea lor din cauza ciumei”, au spus autoritățile.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO