Ţara unde poate izbucni epidemia de ciumă bubonică. Cauza: turişti care au mâncat marmote

Ultima actualizare: 03-05-2019 11:21
controale ciumaa bubonica Mongolia
Siberian Times

Un cuplu a murit din cauza ciumei bubonice înr-o regiune de la graniţa dintre Mongolia şi Rusia, iar autorităţile din cele 2 state sunt în alertă.

Cuplul, care avea 4 copii, venise din Rusia într-o excursie de grup în Mongolia. Cei doi au murit de ciumă bubonică într-un spital din regiunea Ulgii după ce, afirmă autorităţile mongole, ar fi mâncat carne de marmotă, deşi acest lucru este strict interzis tocmai pentru că animalele transmit această maladie.

Oficialii mongoli se tem acum că epidemia s-ar putea răspândi. Peste 150 de oameni care au intrat în contact cu ruşii sunt în carantină, iar autorităţile verifică toate avioanele care decolează de pe aeroportul din Ulan Bator.

Netratată, ciuma bubonică poate ucide un adult în mai puţin de 24 de ore. Deja mai mulţi turişti ruşi au cerut ajutorul consulatului ţării lor, iar frontiera dintre cele două state a fost închisă până pe 5 mai, sub pretextul vacanţei de Ziua Muncii.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO