VIDEO. Inca o batjocura. "Nationala Frantei are nevoie de un capitan roman, ca sa cerseasca mingea"

Ultima actualizare: 01-11-2012 20:40

Romanii au fost ironizati din nou in Franta, in cadrul unei emisiuni radiofonice. Este vorba despre umoristul francez de origine marocana Jamel Debbouze, care a propus o solutie "salvatoare" pentru echipa de fotbal a Hexagonului.

Actorul, umoristul si producatorul francez de origine marocana Jamel Debbouze a fost invitat saptamana trecuta la o emisiune a postului de radio Rire et Chansons, cu ocazia lansarii unui nou DVD al sau, "Tout sur Jamel".

In timpul discutiilor despre viata sa, umoristul este intrerupt de un apel telefonic de la presedintele francez Nicolas Sarkozy, sustine el. Intrand in joc, prezentatorul emisiunii il intreaba daca il consiliaza pe seful statului francez, cerandu-i ca exemplu, o reforma propusa de el. "Expulzarea romilor este ideea ta?", il intreaba moderatorul. "Da", raspunde Debbouze, "pentru ca ma enerveaza". "Sunt multi romani", continua el.

"Dar romanii sunt buni la fotbal", vine replica moderatorului.

"Da, este adevarat", ii raspunde umoristul. "Ar trebui sa avem un capitan roman in echipa Frantei. Iti imaginezi un capitan roman? Va rog, dati-mi mingea (...) ca am doi copii acasa. Asta va face un roman", conchide el, referindu-se la cersetorii romi tot mai numerosi in Franta.

Vezi mai jos "gluma" lui Jamel Debbouze la adresa romanilor (minutul 01'20):

Aceasta nu este prima data cand romanii sunt ironizati in emisiunile satirice din Franta. La 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscut umorist francez, a interpretat "salutul romanesc" in cadrul emisiunii emisiunii "On n'est pas couchés", transmisa de postul de televiziune France 2, la o ora de maxima audienta.

Privirea umila, palma intinsa si tonul rugator au fost elementele prin care Jonatahan Lambert a ilustrat salutul romanesc. Gestul francezului a generat dezbateri aprinse in randul opiniei publice din cele doua tari.

DE CE IUBITI ROMANIA?

Faceti-va timp daca simtiti chemarea si intrati si in cabina Pro TV ca sa inregistrati un mesaj pe care sa il poata vedea toata lumea. Spuneti-ne de ce iubiti Romania?

Si nu uitati: va puteti inlocui fotografia de profil de pe Facebook intr-un mod deosebit, alaturi de tricolor. La aceasta adresa puteti gasi o aplicatie speciala pentru cei pregatiti sa spuna ca si ei iubesc Romania. Intrati pe site, incarcati o poza personala, o potriviti in mijloc, apoi o salvati si o incarcati la profil.

Citeste și...
Parteneri