Imagini nemaivăzute din Parlamentul Coreei de Nord. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 31 Mai 2018 16:38
Categorie: Stiri externe
Serghei Lavrov

Jurnaliștii ruși care îl însoțesc pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov în vizita efectuată la Phenian au difuzat imagini rare pe care le-au surprins în Parlamentul nord-coreean.

Șeful diplomației ruse este însoțit în vizita oficială de corespondentul Russia Today Ilya Petrenko. 

„Este o oportunitate cu adevărat incredibilă pentru noi să putem filma în interiorul clădirii în care au loc cele mai multe întrevederi – și asta chiar în timp ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, discută cu omologul său nord-coreean în spatele ușilor închise. Momentul la care diplomatul de rang înalt a mers la Phenian este abolut unic. Pe de o parte, rezoluția privitoare la criza din Peninsula Coreea ar putea fi semnată în curând, după ce Coreea de Nord și de Sud – și chiar Donald Trump – au făcut numeroase concesii. Orice mișcare greșită ar putea duce la prăbușirea tuturor eforturilor. Astfel, întrebarea este de ce a venit Lavrov în capitala nord-coreeană? Potrivit unor surse diplomatice, decizia vine în urma mai multor invitații lansate de autoritățile nord-coreene, în timpul vizitelor la Moscova. Totodată, autoritățile de la Phenian au dorit ca întrevederea să aibă loc cât mai curând. În timpul unei discuții scurte pe care Lavrov a avut-o cu jurnaliștii în avion, Serghei Lavrov a răspuns: „Vom vedea. Nu știu acum (n.r – ce urmează)”, a relatat corespondentul RT în Parlamentul nord-coreean.

În alte imagini, difuzate de agenția video Ruptly, se poate observa interiorul clădirii: coloane de marmură, candelabre imresionante, decorații în tonuri de auriu.

Diplomatul rus a discutat nu doar cu omologul său nord-coreean, Ri Yong-ho, ci și cu Kim Jong-un, în cadrul unor întrevederi care vin cu doar câteva săptămâni înaintea summitului dintre liderul de la Phenian și președintele american Donald Trump, programat să aibă loc în 12 iunie, la Singapore. 

Este prima vizită a lui Lavrov în Coreea de Nord din 2009, iar analiștii o percep ca pe o tentativă a Moscovei de a se face auzită în legătură cu acțiunile diplomatice pe care Phenianul este dispus să le aibă cu Washingtonul și Seoulul, scrie Radio Free Europe.

Cu o zi înainte, o altă vizită importantă a avut loc în Statele Unite, unde mâna dreaptă a lui Kim Jong-un, generalul Kim Yong-chol, a mers la New York pentru a discuta cu șeful diplomației americane Mike Pompeo.

După această întrevedere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că este prea devreme pentru a se discuta despre o întâlnire Kim-Putin care să aibă loc în Rusia.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO