Imagini de la parada de 3,5 milioane de euro, organizata in Paris, de ziua Frantei. Defilarea a fost mai restransa


Ultimul update: Vineri 17 Iulie 2015 07:08
Data publicarii: Marti 14 Iulie 2015 13:28
Categorie: Stiri externe

Daca e 14 iulie, trebuie sa fie si parada militara pe Champs Elysee, la Paris, de ziua Frantei. Insa, din cauza constrangerilor bugetare, dar si din ratiuni de securitate, defilarea a fost mai restransa in comparatie cu anii trecuti.

Mai putine vehicule militare au traversat faimosul bulevard simbol al capitalei franceze. Au lipsit inclusiv apreciatele tancuri Leclerc.

Si numarul soldatilor a fost redus cu cateva sute, mai ales pentru ca o buna parte a fortelor militare - 10.000 de oameni - sunt mobilizati pe intreg teritoriul Frantei in cadrul planului de alerta anti-terorista Vigipirate.

La care se adauga soldatii participanti la misuni externe, in Mali sau in Republica Centrafricana. Totusi, in premiera, au fost reprezentate la defilare unitatile antiteroriste ale Jandarmeriei si Politiei franceze. Cu toate economiile, costul total al paradei de pe Champs Elysee s-a ridicat la 3,5 milioane de euro.
 

Yanis Varoufakis: Germania planuieste ca Grecia sa fie exclusa din Zona Euro. Vrea sa-i sperie pe francezi
Wikileaks: NSA a spionat contracte franceze de export si a interceptat convorbirile telefonice ale unor ministri francezi
VIDEO PROTVPLUS.RO