Igor Dodon anunță că Vladimir Putin a decis să doneze R. Moldova 180.000 de doze Sputnik V. Care a fost condiția

Dată publicare: 02-04-2021 13:31
Dată actualizare: 02-04-2021 13:37


Igor Dodon anunță că Vladimir Putin a decis să doneze R. Moldova 180.000 de doze Sputnik V. Care a fost condiția

Igor Dodon a anunțat că Vladimir Putin a decis ca Rusia să doneze 180.000 de doze de Sputnik V Republicii Moldova, alte 500.000 urmând să fie vândute. O condiție a fost ca 60.000 de doze să ajungă în regiunea transnistreană.

 

Fostul președinte Igor Dodon a anunțat în emisiunea sa TV săptămânală, filmată acum la Moscova, că liderul de la Kremlin a decis să doneze R. Moldova 180.000 de doze din vaccinul rusesc anti-covid Sputnik V, scrie Unimedia.

„Este vorba despre ajutor umanitar, dar discutăm acum și achiziționarea a 500 de mii de doze, care ar putea veni în luna iunie, în funcție de capacitatea de producere. Decizia a fost luată de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la solicitările, inclusiv ale mele, de anul trecut, în calitate de șef de stat, dar și la solicitarea în scris a doamnei Zinaida Greceanîi, din luna februarie”, a declarat liderul Partidului Socialiștilor.

”Iată ce fac eu acum la Moscova, trebuie să facă Maia Sandu. Să urce în avion și să meargă în toate țările și să ceară vaccinuri, nu să stea mândră în instituția prezidențială”, a mai spus Dodon.

Potrivit acestuia, primul lot de vaccin rusesc va ajunge în țară săptămâna viitoare.

Maia Sandu a anunțat însă de săptămâna trecută că i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin în care i-a solicitat oficial sprijinul în privința vaccinului Sputnik V, atât prin donații, cât și prin vânzarea acestui ser.

Până astăzi, în R.Moldova s-au vaccinat 42154 de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 1% din totalul cetățenilor.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO