Iarna face ravagii in intreaga Europa!

Dată publicare: 26-01-2010 00:00
Dată actualizare: 10-04-2012 09:29


Nu suntem singurii care ne intrebam cand ne va lasa iarna sa mai rasuflam un pic. Turcii se lupta si ei cu zapezi si viscol cum n-au mai vazut de ani buni.

Iarna grea in partea europeana a Turciei. Sute de masini sunt prinse in ambuteiaje uriase, iar in Istanbul se intra cu dificultate din cauza nametilor, dar mai ales a viscolului, care bate necontenit, cu 90 de kilometri la ora. Indiferent ca si-au echipat sau nu masinile pentru iarna, mii de oameni impartasesc aceeasi soarta. Asteapta cu orele, pana cand plugurile reusesc sa faca partie in marea de zapada.

Si asta n-ar fi nimic, pe langa zecile de camioane rasturnate pe marginea drumului. Soferii lor au fost convinsi ca pe ei nu-i invinge nimeni, asa ca au rulat cu viteza, chiar daca soselele se tranformasera in patinoare.

E drept ca si germanii, cu toate masurile lor de precautie, s-au trezit ca ies in decor din cauza poleiului. Si nu le da pace nici gerul. Cum temperaturile au coborat de mult sub -20 de grade Celsius, a inghetat cam totul. De la sinele de cale ferata la avioanele curatate constant de gheata, inaintea decolarii.

Iar in Polonia vecina, la -30 de grade Celsius, pana si mersul pe strada a devenit o adevarata aventura.

Autoritatile sunt preocupate mai ales de soarta celor care-si duc zilele pe strazi. Ca sa nu-i duca dimineata direct la morga, i-au adunat in centre special amenajate, unde le ofera ceai si paturi, ca sa le mai aline suferinta.


VIDEO PROTVPLUS.RO