Iarna de cosmar in mai multe tari din Europa

Dată publicare: 24-12-2010 00:00
Dată actualizare: 17-01-2012 15:07


In timp ce noi avem o senzatie nefireasca de Paste, nu de Craciun, in vestul Europei iarna loveste fara pic de mila. Noul val de ninsori a troienit soselele din Belgia, Olanda, Franta si chiar Spania.

O puternica furtuna de zapada si gerul de dupa au transformat soselele din vestul Germaniei in imense patinoare. In tot vestul Germaniei, din Renania pana in Westfalia si Saxonia Inferioara, trebuie sa fii extrem de curajos sau inconstient ca sa pleci la drum.

Rafalele de vant depasesc lejer 70 de kilometri la ora, vizibilitatea la sol este aproape de 0, iar carosabilul a disparut demult sub zapada si polei.

Pe de alta parte, autoritatile au interzis camioanelor de peste 7 tone si jumatate sa iasa din orase sau din parcarile special amenajate.

Din pacate, vremea nu se va imblanzi pana la sfarsitul anului, asa ca autoritatile le-au cerut germanilor sa evite pe cat posibil deplasarile in afara oraselor.

Dupa numai 2 zile de la precedentul episod de trafic paralizat, pe aeroporturile din nordul Frantei si Belgia s-a reinstalat haosul. Principala cauza a anularii a sute de curse o constituie lipsa substantei de degivrare a avioanelor.

Zeci de mii de oameni isi vad zadarnicite planurile de sarbatori. Multi trebuie sa se impace cu gandul ca vor petrece Craciunul pe sosele ori in aeroporturi.

Haos pe aeroporturile din Europa si Romania din cauza vremii


VIDEO PROTVPLUS.RO