"Hotii vostri sunt prea priceputi". Scotland Yard a cerut ajutorul Politiei Romane

Dată publicare: 20-11-2012 19:11
Dată actualizare: 23-11-2012 01:09


Tineri si inteligenti, noua politisti romani au facut impresie buna la Londra. I-au ajutat pe agentii Scotland Yard sa-i prinda pe infractorii veniti din tara noastra.

Hotii s-au simtit in Anglia ca in Rai, pentru ca britanicii nu sunt atenti cu bunurile lor. Si, cand erau in plina actiune, auzeau in jur, "culcat, politia", iar apoi se trezeau, cu mainile legate.

Pana si reporterii BBC s-au convins ca hotii romani sunt foarte priceputi.

Londonezii sunt usor de pradat, sustin hotii nostri, pentru ca nu sunt atenti.

Inspector Szilard Hobincu: "Erau trei infractori romani si vorbeau despre faptul ca la Londra nu e usor, dar e mai usor decat in Elvetia sau Germania. Nu vreau sa ii jignesc pe londonezi, dar sunt foarte neglijenti. Tind sa-si lase gentile pe jos, nu sunt atenti, telefoanele pe masa si concetatenii nostri exploateaza".

Cel putin 3.000 de suspecti de furt cu cetatenie romana au fost arestati la Londra anul acesta. Cei mai multi au fost prinsi in perioada aniversarii jubileului de diamant al reginei, dar si in zilele jocurilor olimpice.

Inspector Alexandru Minea: "Unul dintre infractori supravegheaza zona, celalalt comite efectiv fapta si este posibil sa mai aiba si alti complici care sa-i ajute, fie sa distraga atentia victimei, au si oameni care supravegheaza zona, un fel de contrafilaj".

Hotii romani au cazut in plasa politistilor trimisi de la Bucuresti destul de usor. Crezand ca victimele nu ii inteleg, vorbeau in romana.

Bernard Hogan Howe, seful Metropolitan Police: "In primul rand, stiu limba romana si cum sa vorbeasca cu ei si de multe ori chiar ii cunosc pe infractori de pe vremea cand actionau in Romania".

Romanii sunt in topul infractiunilor, insa, din fericire, nu ocupa primele locuri. Cele mai multe infractiuni sunt de furt din buzunare si din magazine.


VIDEO PROTVPLUS.RO