Hobby extrem. Si-a construit acasa un reactor nuclear

Ultima actualizare: 04-07-2012 09:52
Reactor nuclear

Un web designer din Statele Unite si-a contruit singur, acasa, un reactor de fuziune nucleara. Mark Suppes are 32 de ani si a inchiriat un depozit din New York, pentru a-si pune in aplicare proiectul la care visa de mult timp.

Fuziunea nucleara este un proces prin care au loc ciocniri de atomi, in urma carora se formeaza noi elemente chimice, reactiile produse degajand o cantitate enorma de energie. In plus, procesul nu polueaza deloc.

Problema este ca, pana acum, nimeni nu a reusit sa construiasca un reactor de acest gen care sa produca mai multa energie decat consuma.

Suppes nu este primul fizician amator care isi construieste un reactor nuclear acasa, in lume mai sunt 37 de oameni ca el potrivit site-ului Fusor.net.

"M-am simtit inspirat. Cred in ideea ca tehnologia asta chiar poate functiona cum trebuie si ne poate rezolva problemele energetice pe care le avem”, spune Mark Suppes.

Desi vecinii sunt un pic speriati de idee, reactoarele nucleare de genul celui construit de fizicianul amator sunt perfect legale in Statele Unite.

Oamenii de stiinta spun ca dispozitivele de genul acesta nu reprezinta o amenintare pentru comunitatile invecinate sau pentru mediul inconjurator pentru ca nu contin materiale radioactive, cum ar fi uraniu sau plutoniu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO