S-au calcat in picioare! Lupte in Parlamentul Coreei de Sud. VIDEO

03-12-2010 00:00

Parlamentari sud-coreeni

O propunere care viza acordarea unor mese gratuite elevilor din invatamantul de stat s-a transformat rapid, din disputa politica .. in violente. Incidentele au avut loc parlamentul sud-coreean.

Conform ziarului The Telegraph, cei care au inceput scandalul au fost chiar reprezentantii partidului de guvernamant din Coreea de Sud, "Marele Partid National".

Ei nu erau de acord cu aceasta masura, asa ca au "invadat" podiumul salii de sedinta, chiar in timpul dezbaterilor.

Imediat, haosul s-a instalat in Parlament, pe masura ce legiuitorii se impingeau unii in altii si tipau nervosi. Unul dintre ei a reusit chiar sa strapunga bariera opozitiei, incercand sa cucereasca locul de la microfonul plenului.

Balamucul a continuat pana cand reprezentantii opozitiei, adica ai Partidului Democrat, au reusit sa-i traga jos de pe podium pe rivalii de la Marele Partid National.

Daca proiectul de lege va fi adoptat, Guvernul de la Seul va fi obligat sa acorde mese gratuite elevilor din invatamantul primar si preuniversitar, incepand de anul viitor.

Chiar daca aceasta intamplare din Coreea de Sud pare una desprinsa din filmele de comedie, nici Romania nu este departe de asa ceva. In urma cu aproximativ cinci luni, parlamentarii romani au fost la un pas sa se ia la bataie: s-au fugarit prin plen, si-au aruncat vorbe grele, s-au imbrancit si ... si-au taiat microfoanele.

 

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO