Grecia și-a redeschis granițele pentru turiști după aproape 6 luni de carantină

Dată publicare: 15-05-2021 19:32
Dată actualizare: 15-05-2021 19:53


După aproape șase luni de carantină, Grecia și-a redeschis, în sfârșit, granițele pentru turiști străini.

Și Italia elimină de duminică obligativitatea carantinei de cinci zile pentru cetățenii Uniunii Europene, Israelului și Regatului Britanic. Li se va cere doar un test negativ pentru coronavirus realizat cu 48 de ore înainte de intrarea în Peninsula.

La peisajele încântătoare ale Greciei visau milioane de europeni. Doritorii sunt aşteptaţi cu braţele deschise pe insulele greceşti, cu feribotul - care poate opera la 85% din capacitate - sau cu avionul. Condiţia este să fi fost vaccinaţi cu măcar 14 zile în urmă, să aibă un test negativ realizat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie, sau certificat care să ateste că au trecut prin boala COVID-19 cu până la 9 luni în urmă.

În insula grecească Naxos din marea Egee, totul este pregătit pentru turiști. Tavernele au întins mesele, iar plajele sunt pline de șezlonguri.

Vangelis Karamanis, proprietar de restaurant: „După toate semnele, după rezervări și după cât de interesați sunt oamenii, afacerile vor merge mai bine ca anul trecut”.

Anul trecut, în mijlocul pandemiei, numărul turiștilor din Grecia a fost un sfert din cel înregistrat în 2019, un şoc teribil pentru ţara al cărei PIB este asigurat de turism în proporţie de 30%.

Dimitris Lianos, primarul din Naxos: „Toți locuitorii permanenți ai insulei vor fi vaccinați până la sfârșitul lui iunie. E important, pentru că asta va crea o senzație de siguranță pentru localnici, dar și pentru potențialii turiști”.

Abia ajunşi în Atena pe calea aerului, miile de turişti europeni s-au grăbit spre portul Pireu, de unde s-au îmbarcat spre insulele din Marea Egee.

Nu vor fi dezamăgiţi nici pasionații de cultură. În Grecia s-au redeschis şi muzeele.

Tags: grecia,


VIDEO PROTVPLUS.RO