Grecia inaugureaza noul muzeu de pe Acropole!


Ultimul update: Vineri 13 Iulie 2012 08:52
Data publicarii: Sambata 20 Iunie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Noul muzeu Acropole, o cladire ultra-moderna de sticla, isi deschide portile la Atena. Va fi o ceremonie solemna si privata, destinata demnitarilor internationali si altor oaspeti de seama.

Insa noul muzeu isi asteapta, in continuare, cea mai de pret comoara. Lipsesc marmurele din friza Parthenonului, duse la Londra la inceputul secolului al 19-lea, cand Grecia se afla sub ocupatie otomana.

Situata la 300 de metri de Acropole, cladirea de sticla a noului muzeu impresioneaza prin geometrie.

Scaldat de lumina naturala, edificiul ofera o vedere panoramica asupra celebrului templu Parthenon, unul din monumentele cele mai vizitate ale lumii, splendida imagine a epocii clasice din veacul al cincilea, inainte de Hristos.

Conceput pe trei niveluri si inalt de 23 de metri, muzeul are o suprafata impresionanta de expunere - 15.000 de metri patrati.

"In acest muzeu prezentam, in premiera, toate sculpturile Parthenonului, pastrate pana in zilele noastre", a anuntat directorul muzeului, Dimitrios Pandermalis.

Adica mai bine de 4.000 de vestigii si sculpturi de pe Acropole, inghesuite pana acum in vechiul muzeu de pe stanca sacra a Atenei.

Transferul a fost facut printr-o operatiune gigantica, intinsa pe durata a luni de zile. Macaralele au mutat uneori blocuri de marmura cantarind cateva tone.

 

Tags: acropole, grecia,

Colectie impresionanta de antichitati, in noul muzeu al Acropolei
VIDEO PROTVPLUS.RO