Primarul Florenței a strigat ”Allahu Akbar” la finalul unei dezbateri. Cum s-a justificat

24-08-2017 20:48

Nardella

Primarul din Florența și-a cerut public iertare pentru că a țipat în glumă ”Allahu Akbar”, la sfârșitul unei dezbateri pe tema radicalizării și a terorismului.

Incidentul s-a petrecut în timpul conferinței de la Rimini.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că teroriștii nu ar avea nicio șansă în cazul în care aceștia ar intenționa să-i atace orașul, întrucât ar fi doborâți de forțele de ordine, notează The Telegraph.

„Dacă cineva va țipa Allahu Akbar, în timp ce aleargă, atunci îl vom împușca”, a declarat primarul Brugnaro.

Imediat după ce dezbaterea s-a încheiat, primarul din Florența a încercat să glumească și a stricat „Allahu Akbar”, spre amuzamentul primarului Veneției și a altor delegați.

Gestul primarului a fost dur criticat de presa italiană.

Rapid, primarul Nardella a scris un mesaj de iertare pe o rețea de socializare. „ Îmi pare rău pentru acele remarci care au fost filmate și publicate în mediul online. Nu am avut intenția de-a ofensa pe cineva, cu atât mai puțin comunitatea de musulmani. N-am intenționat să glumesc pe seama religiei”, a mărturisit primarul.

În timpul dezbaterii primarul Veneției a reamintit evenimentele petrecute în luna martie a anului trecut, atunci când autoritățile italiene au distrus o rețea jihadistă.

Poliția antiteroristă a arestat patru bărbați, toți kosovari care trăiesc în Italia și care s-au declarat admiratori ai Statului Islamic.

"În Veneția, am arestat patru teroriști care au vrut să se detoneze pe Podul Rialto, spunând că au vrut să meargă la Allah. Dar îi vom trimite direct lui Allah înainte ca ei să ne facă vreun prejudiciu", a spus primarul.

Italia este una dintre puținele țări occidentale care nu au fost lovită de un atac terorist în ultimii ani, deși în propaganda sa, ISIL a amenințat frecvent că va ataca Vaticanul.

Sursa: The Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO