Germania, Austria si Polonia, afectate puternic de furtuni de zapada. Fenomenul care i-a nedumerit pe cehi

Ultima actualizare: 08-01-2017 07:13

Mai grabita decat la noi, iarna s-a dezlantuit in vestul si centrul Europei. A nins puternic in Germania, Austria si Polonia, iar in zonele inalte vantul a suflat cu forta de uragan.

Vremea aspra a ingreunat transporturile si a afectat liniile de electricitate.  Ministerul nostru de externe i-a avertizat pe cei care planuiesc sa calatoreasca in tarile afectate de ninsori ca vremea nu se va imbunatati nici in zilele urmatoare.

In Austria, furtuna Axel a ingreunat si mai mult traficul oricum aglomerat din primele zile ale anului. Pe soselele din zonele de munte s-a inaintat cu viteza melcului, din cauza ghetii si a vantului care a adus cu incapatanare zapada pe carosabil.

O autostrada importanta a fost inchisa, dupa ce mai multe camioane grele si autoturisme au ramas inzapezite. In zonele inalte, vantul a suflat cu peste 160 de km pe ora. Tot din cauza rafalelor violente, autoritatile au hotarat sa inchida toate parcurile din Viena.

Axel a adus vant cu viteze demne de un uragan, pe culmile muntilor din centrul Germaniei si ninsori abundente in toata Bavaria.

Furtuna a provocat inundatii de-a lungul coastei germane la Marea Baltica, dar si in portul Hamburg.

Meteorologii au prognozat inca o zi cu ninsoare si vant puternic, mai ales in sud. Si, pentru week-end, temperaturi polare, care coboara pana la minus 26 de grade celsius, pe timpul noptii.

Iarna grea a pus stapanire si pe Polonia. Ninsorile abundente si vantul au lasat fara electricitate peste 16 mii de locuinte, iar pe sosele s-au produs multe accidente grave.

A nins mult si in Cehia, iar vantul puternic a dat reprezentatii de "magie" pe campurile albe. Rafalele au rasucit zapada in bulgari de diferite marimi. Fenomenul natural i-a nedumerit pe multi dintre cei care au inspectat zona de aproape.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO