George Michael, David Bowie, Muhammad Ali si Johan Cruyff. Legendele care s-au stins din viata in 2016


Ultimul update: Joi 29 Decembrie 2016 07:12
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2016 17:27
Categorie: Stiri externe

2016 a fost un an al marilor disparitii. Rand pe rand, s-au stins oameni uriasi in domeniile lor.

In muzica i-au pierdut pe David Bowie, Prince si Leonard Cohen, artisti complecsi ale caror mesaje au avut o putere hipnotica asupra publicului. Au disparut, de asemenea, actori importanti, dar si legende ale sportului, precum Muhammad Ali si Johan Cruyff. Maretia artei lor face, insa, ca ei sa ramana de neuitat. Este de acum si cazul lui George Michael.

Vestea disparitiei lui David Bowie a marcat inceputul acestui an. Artistul britanic, considerat un geniu al muzicii, a pierit in urma unei lupte indelungate cu cancerul, pe 10 ianuarie, la varsta de 69 de ani. Se intampla la doar doua zile distanta de la lansarea albumului Blackstar, considerat ultima sa mostenire dupa aproape 50 de ani de cariera.

David Bowie a fost simbolul genului glam rock si primul artist care a imbinat muzica si arta vizuala. De asemenea, a avut o influenta majora in muzica electronica.

La doar 4 zile distanta, marele actor britanic Alan Rickman, cunoscut in special pentru rolul profesorului Severus Snape din seria Harry Potter, s-a stins tot la 69 de ani, rapus de asemenea de cancer.

In luna martie, aceeasi boala cumplita a mai facut o victima printre celebritati, de data aceasta, in sport.  Johann Cruyff, fostul capitan al nationalei Olandei, dar si al Barcelonei, a inchis si el ochii. De-a lungul carierei,  a castigat Balonul de Aur de 3 ori si este considerat unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie.

In 21 aprilie 2016, lumea intreaga este impietrita de inca o veste neagra. Prince a murit la varsta de 57 de ani, in urma unei supradoze accidentale cu o substanta de 50 de ori mai puternica decat morfina.

Prince a marcat anii '80 cu prezenta sa scenica extravaganta. A fost un muzician complex, iar publicatia Rolling Stone l-a clasat pe locul 27 in topul celor mai importante 100 de personalitati ale erei rock& roll.

In luna iunie, s-a stins Muhammad Ali. Avea 74 de ani. Campionul mondial la box, cunoscut sub numele de Cassius Clay, a fost declarat sportivul secolului de catre revista Sports Illustrated. Si tot in iunie, a disparut dintre noi "Piedone".
Actorul italian Bud Spencer era extrem de iubit si in Romania.

Recent, l-am pierdut pe Leonard Cohen un muzician care a fost de multe ori si la Bucuresti. Celebrul artist canadian a incetat din viata la 82 de ani.

Chiar daca a cunoscut faima datorita muzicii, a fost de asemenea, poet, romancier si pictor.  In urma sa raman melodii exeptionale precum "In my secret life", "Dance me to the end of love" sau "Hallelujah".

VIDEO PROTVPLUS.RO