Generalul rus Asapov ar fi fost ucis în Siria în urma unei "trădări"


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2017 14:29
Categorie: Stiri externe
explozie in Deir Ezzor

Kremlinul sugerează că moartea generalului de divizie Valerii Asapov ar avea legătură cu Statele Unite şi aliaţii acestora în Siria.

Potrivit Ria Novosti, ancheta oficială siriană arată că ar fi existat „o scurgere de informaţii” care ar fi dus la moartea generalului Asapov, în urma unui atac cu mortiere lansat de Statul Islamic în apropiere de Deir Ezzor. Generalul se găsea în Siria în calitate de consilier militar al regimului al-Assad.

Mai mulţi înalţi oficiali ruşi au acuzat SUA şi aliaţii americanilor din regiune că ar fi jucat un rol în moartea lui Asapov. Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov a declarat luni că “Moartea comandantului rus este preţul, preţul însângerat, pentru politica americană cu două feţe din Siria”.

El a pus sub semnul întrebării intenţia Washingtonului de a lupta împotriva ISIS. “Partea americană declară că este interesată de eliminarea ISIS (…), dar o parte dintre acţiunile sale arată că face opusul, iar unele obiective politice şi geopolitice sunt mai importante pentru Washington”, a adăugat el.

Şi prim-adjunctul preşedintelui Comisiei de Apărare a Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Franţ Klinţevici, a declarat că „există informaţii clare că a fost o trădare. Îi căutăm acum pe trădători, vor fi găsiţi în viitorul apropiat”.

Departamentul de Stat de la Washington a respins marţi acuzaţiile ruşilor, spunând că au nicio bază.

Anterior, miliţii siriene susţinute de SUA au afirmat că avioan de luptă rusă le-au lovit poziţiile din provincia Deir Ezzor, în apropiere de un câmp gazeifer cucerit săptămâna trecută de Statul Islamic. Rusia a negat acest lucru.

Sursa: RIA Novosti

VIDEO PROTVPLUS.RO